„Aceste acțiuni vizează în primul rând prejudicierea securității țării noastre. Natura reacției noastre va fi determinată într-un mod calm, profesionist. Armata a luat deja în considerare acest mesaj, fără îndoială. Vom analiza, desigur, despre ce sisteme specifice vorbim. Fără nervi, fără emoții, vom pregăti, în primul rând, un răspuns militar la o nouă amenințare”, a declarat Riabkov în timpul celui de-al 10-lea Forum parlamentar BRICS.
Răspunzând la întrebarea dacă decizia de a desfășura rachete americane ar putea repeta experiența Războiului Rece, Serghei Riabkov a spus: „Îmi este greu să judec pe ce se bazează NATO, Statele Unite și Germania în acest caz, deoarece e vorba despre două părți în ceea ce privește acordul. Dar cred că situația s-a schimbat radical și e greu să se repete acea situație specială”.
În același timp, șeful adjunct al Ministerului rus de Externe a menționat că planurile SUA de a disloca rachete cu rază lungă sunt „doar o verigă într-un curs de escaladare”. „Acesta este unul dintre elementele intimidării, care astăzi este aproape componenta principală a liniei NATO și SUA în direcția rusă”, a adăugat el.
Din declarația comună a Washingtonului și Berlinului publicată cu o zi înainte, pe 10 iulie, se înțelege că Statele Unite vor începe să desfășoare „noi arme de foc” în Germania, din 2026. Aceste arme vor avea „o gamă mai mare de distrugere decât cele desfășurate în prezent în Europa”. Vorbim, în special, despre rachetele multifuncționale SM-6, rachetele de croazieră Tomahawk și rachetele hipersonice nonnucleare.
gigiladrea • 12.07.2024, 00:00
nu inteleg ce a vrut sa spuna Riabkov cu "situația s-a schimbat radical și e greu să se repete acea situație specială" ptr ca mie mi se pare ca e aceeasi situatie ca cea din anii 80 extrem de periculoasa sa speram ca gresesc eu si are el dreptate
TheWizardOfOz • 11.07.2024, 15:24
***
Acest comentariu a fost moderat pentru: incitare la violență.