Irina Panarina, director general al AstraZeneca în Rusia și EurAsia, a spus că decizia nu înseamnă că testele clinice nu vor fi aprobate niciodată sau vor fi interzise.

Înainte de decizia Comisiei, ea a spus că AstraZenea a primit întrebări cu privire la teste din partea Ministerului Sănătății și că se pregătește să răspundă la ele și că răspunsurile vor fi trimise săptămâna viitoare.

Testele clinice pe oameni a combinației AstraZeneca – Sputnik au fost aprobate în Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite și Belarus, a spus Panarina.

Ambele vaccinuri implică două doze. Cu toate acestea, Sputnik folosește vectori virali direfiți pentru cele două doze ale sale.

Ideea testelor este ca participanții să primească mai întâi vaccinul AstraZeneca și apoi prima doză Sputnik V administrată 29 de zile mai târziu.

Ideea a fost lansată anul trecut de cei de la Sputnik

La finalul anului trecut, laboratorul AstraZeneca a anunțat că va începe să lucreze cu Institutul Gameleia din Rusia pentru a vedea în ce măsură cele două vaccinuri pot fi combinate cu succes.

Potrivit CNBC, dezvoltatorii vaccinului Sputknik V au fost cei care au abordat gigantul AstraZeneca via Twitter pentru a-i întreba dacă ar putea încerca să combine cele două seruri.

„Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi importantă pentru revaccinări”, spuneau responsabilii de la Moscova.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News