„Astfel de acuzații sunt complet nefondate. Acestea sunt construite în spiritul tehnicilor clasice utilizate frecvent de Statele Unite ale Americii, de alte țări occidentale și de Ucraina. Mai întâi să acuze cu referire la informații presupus clasificate, care nu pot fi verificate, și apoi să le folosească pentru a-și justifica propriile acțiuni ilegale”, a transmis Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Potrivit Rusiei, „scopul real al Kievului, care a lansat dezinformări despre «planul rusesc de destabilizare a Republicii Moldova», este de a antrena Chișinăul într-o confruntare cu Rusia”.

„La rândul lor, autoritățile moldovenești au confirmat acest fals pentru a distrage atenția cetățenilor moldoveni de la problemele interne, cauzate în primul rând de cursul socio-economic eșuat al actualei administrații, pentru a întări lupta împotriva disidenței și a oponenților politici, folosind mitul amenințării rusești”, a susținut instituția rusească.

Respingem cu fermitate insinuările privind presupusa dorință a Rusiei de a „submina” situația din Republica Moldova. Spre deosebire de țările occidentale și de Ucraina, noi nu ne amestecăm în afacerile interne ale Moldovei și ale altor țări ale lumii.

Comunicat Ministerul rus de Externe:

În final, Rusia, care a invadat Ucraina în urmă cu un an, a precizat că „nu reprezintă o amenințare la adresa securității Republicii Moldova“.

Planul Moscovei, dezvăluit de Zelenski și detaliat de Maia Sandu

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, pe 9 februarie, că serviciile ucrainene de securitate au descoperit „un plan rusesc de a distruge situația politică în Moldova”, pe care l-a transmis Chișinăului.

Pe 13 februarie, Maia Sandu a confirmat, într-o conferință de presă, că afirmațiile făcute de Zelenski „au fost confirmate de instituțiile noastre”.

Președinta Republicii Moldova a acuzat Rusia că plănuieşte o lovitură de stat cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar, camuflați în civil, care ar urma să desfăşoare „acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții”, pentru a „forța schimbarea puterii de la Chișinău”.

Ulterior, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a precizat că informațiile vehiculate de Maia Sandu, deși nu au fost confirmate din surse independente, sunt „profund îngrijorătoare” și „cu siguranţă nu sunt în afara limitelor comportamentului rus”.

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News