Ucrainenii spun că orașul nu e în pericol să cadă

Ceasiv Iar, care avea o populație de aproximativ 12.000 de locuitori înainte de invazia rusă, este situat pe un teren înalt, ceea ce îi conferă o suprapunere strategică asupra altor orașe importante pentru logistica forțelor ucrainene.

„Inamicul a reușit să străpungă linia noastră de apărare, dar nu există nicio defecțiune critică și nu suntem pe cale să pierdem Ceasiv Iar”, a declarat Ivan Petriceak, purtătorul de cuvânt al celei de-a 24-a brigăzi ucrainene, pentru televiziunea națională.

Soldații ruși au reușit să traverseze un canal la est de oraș, care i-a separat de trupele ucrainene și a acționat pentru o lungă perioadă de timp ca o barieră naturală.

Cu toate acestea, înaintarea lor a fost „blocată” și luptele continuă, a adăugat Ivan Petriceak.

Capturarea Ceasiv Iar ar pune în pericol Kramatorsk și Sloviansk

Trupele ruse au reușit să treacă prin acest canal în mai multe rânduri în trecut, dar până atunci aceste incursiuni păreau să fi fost limitate.

Hărțile liniei frontului, bazate pe date din surse deschise, arată că trupele ruse au avansat în ultimele săptămâni pe ambele părți ale orașului, care riscă să fie încercuit pe termen lung.

Capturarea orașului Ceasiv Iar ar putea spori pericolul pentru orașe precum Kramatorsk și Sloviansk, care sunt baze logistice importante pentru armata ucraineană și în care trăiesc încă mulți oameni.

Trupele Moscovei avansează în regiunea estică Donețk, iar soldații ucraineni, care sunt mai puțini la număr și mai puțin bine înarmați, se străduiesc să îi oprească.

Urmărește-ne pe Google News