„Kremlinul vede Republica Federală Germania ca pe un inamic”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, subliniind că tara sa este al doilea cel mai mare susținător al Ucrainei, pe care Rusia a invadat-o în 2022.

„Forțele armate ruse ar trebui să poată efectua un atac asupra NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”, a adăugat Bruno Kahl.

„Putin, interesat de crearea unei noi ordini mondiale”

„Suntem într-un conflict direct cu Rusia”, a continuat el. Președintele rus Vladimir Putin, 72 de ani, nu este preocupat doar de Ucraina, ci „în realitate, este interesat de crearea unei noi ordini mondiale”.

În acest sens, liderul de la Kremlin va testa „liniile roșii ale Occidentului”. Serviciile secrete ruse acționează cu toate posibilitățile lor „și fără scrupule”.

Forțele armate ruse ar trebui să poată efectua un atac asupra NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu.

Tot luni, 14 octombrie, președintele Oficiului Federal pentru Protecția Constituției (BfV), Thomas Haldenwang, a avertizat și el despre creșterea activităților rusești în Germania.

Cum era să prăbușească rușii un avion german

„Observăm acțiuni agresive ale serviciilor de informații ruse”, a spus Haldenwang. Spionajul și sabotajul rusesc în Germania în special sunt în creștere, „atât calitativ, cât și cantitativ”. Activitățile Moscovei au atins „cote fără precedent”.

Potrivit lui Haldenwang, Germania a scăpat de un accident aviatic după incendiul de la Leipzig, dintr-un centru logistic DHL. Doar datorită norocului, „un pachet a luat foc în timp ce era încă la sol și nu în timpul zborului, a declarat oficialul, în faţa Comisiei Parlamentare de Control a Bundestagului.

„Altfel ar fi avut loc o prăbușire”, a spus șeful serviciului secret, care a sugerat că, în spatele incidentului, ar fi un sabotaj rusesc.

„Vigilență sporită”

În fine, șefa Oficiului Federal pentru Serviciul Militar de Contrainformații (BAMAD), Martina Rosenberg, a subliniat că numărul de încercări de spionaj asupra așa-numitei infrastructuri critice a fost „îngrijorător” de mare și necesită o „vigilență sporită”.

„Accentul este pus pe Bundeswehr. Fie pentru a clarifica livrările de arme germane în Ucraina, proiecte de formare sau proiecte de armament, fie pentru a transmite un sentiment de nesiguranță prin acte de sabotaj”, a spus ea.

Urmărește-ne pe Google News