Fără a preciza însă preţul vaccinului, Dmitriev a amintit că eficacitatea serului rusesc este de 92%, conform datelor preliminare al testelor clinice de fază a treia.

Începând din decembrie sau ianuarie va începe furnizarea către alte state a acestui vaccin, care va fi produs de asemenea în ţări precum Brazilia, India, China sau Coreea de Sud.

Vaccinul de la Pfizer are nevoie de o temperatură de -70 de grade, iar cel de la Moderna de -20 de grade pentru transport.

Kiril Dmitriev a susţinut că primele loturi ale vaccinului Sputnik V vor putea fi conservate la -18 grade, iar din luna februarie se va folosi tehnologia liofilizării, utilizată pentru deshidratarea vaccinului, ceea ce îi va facilita transportul.

Rusia nu are ca obiectiv ca Sputnik V să fie singurul vaccin pe piaţă, ci să facă parte dintr-o serie de vaccinuri care să fie distribuite în întreaga lume, întrucât ”numai împreună, unindu-ne eforturile, putem învinge coronavirusul”, a adăugat el.

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 este privit cu scepticism în multe ţări, întrucât a fost înregistrat în Rusia înaintea finalizării testelor clinice.

În plus, rezultatele preliminare ale testelor nu au fost evaluate de cercetători independenţi şi nici nu au fost publicate în reviste ştiinţifice.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News