Voluntarul britanic Paul Ury, considerat de ruși mercenar, care a fost ținut captiv în Republica Populară Donețk, a murit pe 10 iulie, din cauza unor boli cronice și a unei stări psihologice depresive. Acest lucru a fost anunțat vineri de Daria Morozova, pe canalul său Telegram

„Având în vedere diagnosticele și stresul, a murit pe 10 iulie”, a scris ea despre Uri, care a fost deținut într-una dintre instituțiile sistemului penitenciar al RPD.

Morozova a subliniat că în timpul primului control medical birtanicul a avut o serie de boli cronice. Printre diagnosticele sale se numără diabetul insulino-dependent, afectarea sistemului respirator, rinichilor și o serie de boli ale sistemului cardiovascular. În plus, era într-o stare psihologică depresivă din cauza indiferenței față de soarta lui în patria sa. „Din partea noastră, în ciuda gravității presupusei crime de care era acuzat, Paul Ury a primit îngrijiri medicale adecvate.”, a spus ea.

Potrivit Ombudsmanului, autoritățile britanice, organizațiile internaționale și mass-media străină au fost sesizate cu privire la capturarea lui Ury, dar nu a existat nicio reacție din partea acestora: „Reprezentanții britanici au ignorat chiar și posibilitatea de a negocia întoarcerea sa în cadrul procedurii de schimb de prizonieri. Mai mult, nu au furnizat proviziile medicale necesare prin intermediul CICR”.

Morozova a spus că britanicul era un soldat profesionist care a participat la conflicte din Afganistan, Irak, Libia și Ucraina. A condus operațiuni militare și a fost, de asemenea, angajat în recrutarea și antrenarea voluntarilor pentru formațiunile armate ale Ucrainei. Morozova a precizat că Ury a fost luat prizonier în aprilie, în timp ce încerca să treacă printr-un punct de control controlat de trupele DPR.

Urmărește-ne pe Google News