Forțele ruse au reluat atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk, estul țării, folosind tancuri echipate cu structuri metalice defensive, potrivit imaginilor difuzate marți, 4 iunie, de Brigada 79 Separată de Asalt Aerian.

Atacul rusesc cu 17 vehicule asupra trupelor de la Kiev a avut loc în vecinătatea satului Novomicalivka.

Cel puțin un tanc rusesc echipat cu o structură metalică defensivă poate fi văzut în videoclip. „Nu i-a ajutat cu nimic tancul monstru. Își pierde din viteză și agilitate, iar noi tot îl lovim”, a scris Brigada 79, care a susținut că a eliminat o parte semnificativă a convoiului rusesc

Structurile metalice solide seamănă cu un acoperiș și sunt supranumite „tancuri-țestoasă”. „Tancurile cu armură” au apărut pe front luna trecută, potrivit Kurir.

Mai există o schimbare la vehiculele rusești din prima linie, în special la Harkov. Un nou simbol este desenat pe echipamente: un pătrat central cu două cruci diagonale suprapuse.

Noul simbol ar putea fi legat de ofensiva Rusiei la frontieră, în nord-estul Ucrainei. Rusia încearcă acum să spargă apărarea ucraineană, în special în jurul așezării Vovceansk.

În zonele de conflict, aceste simboluri servesc în primul rând ca măsură de identificare a camaradului sau dușmanului.

„Marcarea este esențială în luptă pentru a face distincția între vehiculele prietene și inamice, în special în conflicte precum cel din Ucraina, unde ambele părți ar putea folosi echipamente similare”, a declarat Michael Pursell, fost locotenent-colonel al Corpului de Marină al SUA, care predă acum la Universitatea George Washington.

Cel mai proeminent însemn a fost „Z”, care a apărut pe multe vehicule blindate rusești la scurt timp după invazia lansată în februarie 2022.

Urmărește-ne pe Google News