Rușii își consolidează pozițiile și trimit mai multe resurse în speranța de a ține pe loc forțele ucrainene care se îndreaptă spre Herson, a declarat joi Oleksii Hromov, un oficial de rang înalt din cadrul Statului-Major General al armatei.

„Inamicul plănuiește să îndeplinească această sarcină cu ajutorul primului val al mobilizării parțiale și prin creșterea numărului de trupe pe malul vestic al râului Nipru”, a spus el, referindu-se la un curs de apă cheie unde au avut loc recent lupte pe ambele maluri.

Hromov a sugerat că în prezent există peste 40 de grupuri tactice de batalioane rusești în regiunea Herson. Fiecare grup cuprinde, de obicei, aproximativ 1.000 de persoane.

De ce este crucială această regiune

„Pentru regimul lui Putin, direcția sud – Herson, Zaporojie și Mikolaiv – are o semnificație strategică din punctul de vedere al păstrării coridorului terestru către Crimeea și al aprovizionării cu apă a peninsulei, precum și al creării unui viitor cap de pod pentru cucerirea regiunilor Mikolaiv și Odesa, lipsind Ucraina de statutul de stat maritim”, a declarat Hromov.

Într-o declarație, chiar șeful Peninsulei Crimeea, numit de Rusia, a subliniat importanța regiunii sudice pentru Moscova și pentru liderii regionali desemnați să conducă teritoriile ucrainene ocupate.

„Poziția noastră comună este că protejarea regiunii Herson va asigura securitatea Republicii Crimeea. În acest scop, vom continua să luăm toate măsurile necesare, inclusiv să oferim asistență maximă trupelor și unităților de aplicare a legii de pe linia frontului”, a declarat joi Serghei Aksenov.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News