Vă avertizăm că urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional!

„Momentul crimei brutale a invadatorilor a fost înregistrat de o dronă. Rușii au împușcat trei luptători ucraineni neînarmați de la una dintre unitățile învecinate”, a transmis Brigada 12 Forțe Speciale a Gărzii Naționale „Azov”.

Ulterior, soldații brigăzii a 12-a forțe speciale „Azov”, împreună cu militari din batalionul 49 de asalt, l-au capturat pe unul dintre rușii „care au comis această atrocitate”.

În timpul interogatoriului, rusul capturat a mărturisit despre crimele repetate de prizonieri de război pe care unitatea sa le-a comis. Mai mult, potrivit prizonierului, rușii și-au ucis chiar propriii oameni pentru că au refuzat să meargă în atacuri sinucigașe.

Armata rusă a împușcat 16 prizonieri de război ucraineni în zona satelor Nikolaevka și Sukhoi Yar, raionul Pokrovsk, regiunea Donețk, în cel mai mare caz înregistrat de execuție în masă a soldaților ucraineni care s-au predat în prima linie, a transmis, pe 1 octombrie, Procuratura Generală a Ucrainei.

Un prizonier de război ucrainean neînarmat și cu mâinile legate cu o bandă adezivă a fost executat cu o sabie, la 17 septembrie, în orașul Novohrodivka, din regiunea Donețk.

​​Procuratura Generală a Ucrainei a raportat, la 4 octombrie, că ofițerii ucraineni de aplicare a legii au informații despre execuția a 93 de prizonieri de război ucraineni de către armata rusă pe câmpul de luptă.

Urmărește-ne pe Google News