• Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, șapte persoane au murit la Kiev, alte 25 au fost rănite, în alte orașe, Krivoi Rog, Nipru, iar în Donbass au fost aproximativ 20 de morți și aproximativ 50 de răniți, în urma bombardamentelor rusești de luni, 8 iulie.

Declarațiile autorităților ucrainene cu privire la o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Federației Ruse asupra unor ținte civile nu corespund realității din fotografiile și videoclipurile de la fața locului, care confirmă faptul că spitalul din Kiev a fost distrus după căderea unei rachete de apărare aeriană ucraineană, a transmis Ministerului rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 8 iulie atacuri asupra instalațiilor industriei militare din Ucraina și asupra bazelor aviatice ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Ministerul a spus că obiectivele atacului au fost atinse și că declarațiile autorităților ucrainene despre o lovitură cu rachete asupra țintelor civile sunt neadevărate.

„În această dimineață, ca răspuns la încercările regimului de la Kiev de a provoca pagube instalațiilor energetice și economice rusești, Forțele Armate Ruse au efectuat un atac de grup cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune asupra instalațiilor din industria militară ucraineană și a bazelor aviatice ale Forțelor Armate ucrainene”, a declarat Ministerul Apărării, într-un comunicat pe canalul său de Telegram, citat de cotidianul rus Kommersant.

„Declarațiile reprezentanților regimului de la Kiev cu privire la o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Rusiei asupra țintelor civile sunt absolut neadevărate”, se mai spune în comunicat, unde se adaugă că „isterii similare ale regimului de la Kiev au loc de câțiva ani încoace” și acum sunt făcute în ajunul summitului NATO.

Susținătorii occidentali ai Kievului par să dorească să folosească acuzațiile de atac rusesc asupra unui spital din Kiev ca justificare pentru escaladarea în continuare a conflictului din Ucraina, a declarat luni și ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov.

„Isteria provocată aici cu privire la distrugerea spitalului Ohmatdyt din Kiev este un exemplu de propagandă antirusă furioasă. Oficialitățile americane și observatorii locali, fără să înțeleagă faptele, folosesc cu cinism tragedia împotriva țării noastre”, a spus diplomatul, comentând declarațiile oficialilor americani despre atacul deliberat al Rusiei asupra unui spital de copii.

„Statele Unite tac în mod ipocrit despre faptul că focosul care a lovit infrastructura civilă s-a dovedit a fi o rachetă de apărare aeriană ucraineană. Nu este prima dată când vedem regimul de la Kiev atribuind cu nerăbdare propriile crime barbare Rusiei”, a mai spus el.

„Ceea ce s-a întâmplat spune un singur lucru: Occidentul ar trebui să înceteze să furnizeze susținătorilor lui Bandera arme, care ucid civili în Rusia și în Ucraina”, a subliniat ambasadorul. „Totuși, realitatea este că incidentul cu spitalul distrus, care a avut loc ajunul summitului NATO de la Washington, a fost perceput de patronii occidentali ai Kievului ca un cadou excelent pentru a justifica escaladarea în continuare a conflictului și continuarea războiului până la ultimul ucrainean”, a completat el.

Marți va avea loc o ședință a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina, la care Rusia susține că va prezenta membrilor Consiliului de Securitate al ONU fapte care infirmă versiunea ucraineană a atacului de la Kiev. Acest lucru a fost declarat de primul reprezentant permanent adjunct al Federației Ruse la ONU, Dmitri Polianski

Urmărește-ne pe Google News