„Tratăm cu înțelegere îngrijorările cu privire la activitățile creative ale unor personalități publice, ale căror acțiuni se adresează unui public numeros și au impact în mass-media și, drept urmare, pot evoca un răspuns din partea cetățenilor țării. Suntem de acord cu poziția dumneavoastră că îmbrăcămintea aleasă pentru aparițiile publice reprezintă o parte importantă a imaginii artistului și joacă un rol semnificativ în formarea unei imagini pentru întregul eveniment”, a precizat ministerul culturii, într-un text semnat de de ministrul Olga Liubimova și publicat pe canalul de Telegram al deputatei Irina Filatova.

Departamentul o trimis o recomandare autorităților regionale pentru a acorda o atenție suplimentară apariției artiștilor care susțin evenimente culturale, în mod special cele desfășurate în sedii de stat și municipale fără restricții de vârstă.

Discuția despre codul vestimentar pentru artiști a început după concertul de luna trecută al Olgăi Buzova, 38 de ani, pe scena VK Fest din Ufa (republica Bașcotorstan), sud-estul Rusiei.

Olga Buzova

Deputatul Rustem Ahmadinurov a declarat publicației „Podiom” că a reclamat-o pe artista „neadecvată” la autorități.

„Rezidenții m-au contactat. Și-au dus nepoții la acest concert, de Ziua Copilului, și au rămas neplăcut surprinși. Erau încă mulți copii și adolescenți acolo, la 16.30, când a urcat pe scenă. Ei bine, într-o republică predominant musulmană a apărut într-o astfel de ținută foarte inadecvată. Acest lucru a provocat o furtună de indignare printre alegătorii mei”, a spus deputat din Bașcortostan.

Cred că a evoluat foarte nepotrivit, sfidător, fără să înțeleagă tradițiile din regiunea în care cântă. Voi cere o anchetă parlamentară, să văd dacă au existat aprobări din partea autorităților orașului cu privire la codul vestimentar.

Rustem Ahmadinurov:

Comitetul local de Investigație a anchetat „cazul”, iar Ekaterina Mizulina, șefa Ligii pentru Internet Sigur, a numit spectacolul o „petrecere goală”.

Cântăreața și-a cerut, ulterior, scuze celor care ar fi putut fi jigniți de ținuta ei: „Trăiesc și muncesc pentru binele Patriei și toată lumea o știe. Acestea sunt principalele valori pentru mine și pentru oamenii mei. Nu căuta răul acolo unde nu există”.

Urmărește-ne pe Google News