Potențialilor mercenari li se oferă un contract de șase luni, cu un salariu care începe de la 220.000 de ruble (2.200 de euro). Dacă un candidat nu are abilitățile de a manipula arme, i se asigură o lună de pregătire și antrenament în Donețk. Pentru rănirea în prima linie, viitorul mercenar poate primi o compensație care variază între 1 și 3 milioane de ruble (10.000 – 30.000 de euro), iar pentru uciderea în luptă compensația trimisă familiei este de cinci milioane de ruble (50.000 de euro). La expirarea contractului, soldatul voluntar primește statutul de veteran de luptă.
Jurnaliştii, sub masca candidaţilor pentru un post vacant, l-au sunat pe recrutorul batalionului Borz, un bărbat cu indicativul Vesta. „Inițial nu aveam femei, erau doar bărbați. Acum am decis să încercăm să introducem o echipă de lunetişti de sex feminin şi o echipă de operatoare de drone, pentru că şi femeile pot face acest lucru. Sarcina mea, fiind comandant de detașament, este să dovedesc că femeile nu sunt create doar pentru supe și copii”, a spus el.
După cum a aflat sursa citată, două fete și-au anunțat public înrolarea în batalionul de voluntari Borz: Iulia Șeremet, din Donețk (indicativ Demon) și Natalia Nikonorova, din Urali (indicativ Valkiria). Prima a spus că învață să fie operator de dronă și lunetist, a doua e instructor medical. Alături de ele, într-unul dintre videoclipuri, este o fată cu cagulă pe față, care spune că provine din Bașkiria. Publicația a identificat-o drept Karina Kambarova, în vârstă de 23 de ani. Ea luptă în unitate împreună cu soțul ei, Anton Borisov.
Batalionul Borz este comandat de Dmitri Zipir, originar din Volnovakha ucraineană, cu indicativul de apel Borz, pe care serviciile speciale ucrainene îl asociază cu Ministerul Securității Statului din autoproclamata RPD. Inițial, numele „Borz” (tradus din cecenă ca lup) a fost purtat de regimentul de forțe speciale din Ichkeria, sub comanda lui Ruslan Gelaiev, care a luptat împotriva trupelor ruse în timpul războaielor din Cecenia.
În martie 2023, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că la „operațiunea specială” participau 1.100 de militari de sex feminin și o treime dintre ei a primit premii de stat.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!