Mai multe fotografii cu sistemul de apărare aeriană au fost publicate, pe Telegram, de bloggerul prorus de Grigori Vdovina.
Doar că, susțin ucrainenii, „modelul a fost asamblat din foi de placaj și grinzi și a fost vopsit într-o culoare închisă”.
Producția de modele de echipamente militare și sisteme de apărare aeriană în Ucraina se realizează folosind dimensiuni originale și cu detalii ridicate.
Din acest motiv, „rușii distrug adesea modele de astfel de sisteme, confundându-le cu sisteme reale de apărare aeriană, cum ar fi IRIS-T, NASAMS și altele”.
Modelele de echipamente militare sunt folosite de multă vreme, au fost utilizate și în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial „pentru a abate lovitura de la echipamentul real”.
Sistemul britanic de apărare antiaeriană Stormer este înarmat cu rachete 12 rachete Starstreak. Fiecare dintre rachetele sistemului are trei „săgeți” care se despart în aer și lovesc ținta.
Poate detecta ținte la o distanță de 18 kilometri. Pe lângă racheta Starstreak, se pot utilizat rachete Martlet, care oferă o rază de distrugere a țintei de până la 9 kilometri.
Recent, rușii anunțaseră, la rândul lor, că folosesc drone false, ieftine, pentru care apărarea ucraineană să consume muniția pentru a le distruge.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
Jay2024 • 01.12.2024, 14:49
Se pare ca rusii distrug si machete, si sisteme reale. Si sa iti pierzi banii si vremea, construind machete, cand apar tot mai multe informatii ca armata ucraineana sufera pe front, se cheama prost management.