Conform sursei citate, aceste anunțuri au fost publicate de companii de construcții și agenții de recrutare de lucrători în schimburi. „Avem nevoie de ajutoare și muncitori fără experiență specială pentru construirea celei de-a doua linii de apărare din regiunea Kursk”, recunoaște unul dintre angajatori în anunțul de recrutare.

Candidații sunt ademeniți cu salarii cuprinse între 150.000 (1.514 euro) și 210.000 de ruble (2.120 de euro) pe lună și posibilitatea de a fi angajați pe termen lung.

Un alt angajator caută operatori excavatori pentru „săpat tranșee pe a doua linie de apărare” din Kursk în schimbul unei remunerări de 1.000 de ruble (circa 10 euro) pe oră.

Unii bloggeri militari ruși susțin că lucrări de fortificare au început deja în jurul centralei nucleare din Kursk.

Armata ucraineană a lansat pe 6 august o incursiune-surpriză în regiunea Kursk, unde a ocupat deja 1.000 de kilometri pătrați, inclusiv orașul Sudja, ultimul punct de unde gazele naturale rusești sunt pompate spre Europa via Ucraina.

Autoritățile ruse au instituit un regim „antiterorist” în Kursk, dar și în regiunile vecine Briansk și Belgorod, acordând astfel prioritate Serviciului Federal de Securitate (FSB) în detrimentul armatei pentru respingerea soldaților ucraineni. Oficialul responsabil de coordonarea operațiunilor rusești din Kursk este Aleksandr Diumin, un fost bodyguard al liderului de la Kremlin Vladimir Putin.

Urmărește-ne pe Google News