Cuprins:
Apelul a fost adresat Ninei Ostanina, 68 de ani, președinta Comisiei Dumei de Stat pentru Protecția Familiei, Probleme de Paternitate, Maternitate și Copilărie.
Prima întâlnire, „subvenționată”
În documentul GlavPR, inițiatorii enumeră mai multe inițiative care, în opinia lor, pot avea un impact pozitiv asupra natalității în țară.
Printre măsurile propuse se numără și „oprirea forțată a curentului și a internetului, de la 22.00 la 2.00, care ar trebui să creeze condiții mai romantice pentru proaspăt căsătoriți și să contribuie la începerea unor noi relații de familie”.
Apelul conține și o propunere ca statul să acopere cheltuielile pentru primele întâlniri, alocând o sumă de 5.000 de ruble, circa 50 de euro, „care ar putea ajuta tinerii să organizeze mai confortabil întâlnirile”. Măsura se adresează „în special studenților”.
Prima noapte de după nuntă, plătită de stat
O altă inițiativă se referă la prima noapte de după nuntă, care se propune a fi plătită de stat, cu o limită de 26.300 de ruble, în jur de 250 de euro: „Acest lucru le va permite tinerilor căsătoriți să își înceapă viața împreună într-o notă pozitivă, oferindu-le sprijin financiar la începutul călătoriei lor familiale”.
În acest scop, ar trebui înființare „hoteluri naționale”.
Sprijin este oferit și familiilor care decid să se mute în mediul rural. GlavPR se oferă, de exemplu, să plătească pentru lecții gratuite de echitație: „Această măsură are ca scop dezvoltarea zonelor rurale și crearea unor condiții mai atractive pentru viața rurală”.
În ciuda absurdității multor propuneri, există exemple reale de astfel de inițiative în practica mondială. De exemplu, în Spania există un comisar guvernamental care este responsabil de problemele demografice.
Această situație evidențiază interesul crescând pentru problemele de fertilitate nu numai în Rusia, ci și în alte țări care se confruntă cu probleme similare.
GlavPR lucrează de un deceniu în comunicare și marketing și, conform site-ului oficial, „are peste 100 de acțiuni în colaborare cu agențiile federale”.
Anterior, economistul Alexei Zubeț, directorul Institutului de Cercetări Socio-Economice de la Universitatea Financiară din subordinea guvernului Federației Ruse, a vorbit despre opțiunea unei taxe pentru cei fără copii.
La începutul săptămânii, Boris Cernîșov, 33 de ani, vicepreședintele Dumei de Stat, a propus lansarea unei loterii pentru nou-născuții din Rusia.
Natalitatea în țară va crește dacă, lunar, se trag la sorți 10 apartamente, 100 de mașini și 1.000 de seturi de electrocasnice, a declarat oficialul.
Taxă pentru familiile fără copii
El a susținut că familiile fără copii ar trebui să compenseze costurile de întreținere a copiilor din alte familii. A și propus o sumă fixă, între 30.000 și 40.000 de ruble (280-380 de euro), „necesară pentru a asigura întreținerea normală a unui copil, ca bază pentru impozit”.
O familie fără copii, în teorie, ar trebui să acopere costurile copiilor din alte familii, deoarece economisește singură.
Economistul a spus și că, dacă familiile fără copii se confruntă cu dificultăți financiare, „atunci guvernul ar trebui să intervină și să reducă taxele pentru ele”.
Potrivit Rosstat, 1,264 de milioane de copii s-au născut în Rusia în 2023, a doua cea mai mică cifră după 1999 (1,214 milioane).
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 08.11.2024, 17:26
Oare câte ore va fi muls zilnic Liderul Suprem? Mă gândesc că nu vor lăsa ca femelele să fie însămânțate la întâmplare, Putin ferește să scape ceva sânge impur pe-acolo care să contamineze mirifica lume rusească. O întreagă naţiune de Lideri, care mai de care mai Supremi, mai karatişti şi mai şahişti. Cum să nu se bucure bărbații ruși să moară pe front pentru așa ceva?
dargmar • 08.11.2024, 13:11
:))) Avut-am si noi o generatie din asta pe vremea comunistilor, decrețeii...