„Difuzarea programului de televiziune RT DE” a fost interzisă întrucât „autorizația necesară conform legii mass-media” nu a fost „nici cerută, nici acordată”, a transmis autoritatea federală de reglementare în domeniul media (ZAK), într-un comunicat de presă.

Canalul de știri poate fi încă urmărit pe site-ul său de internet şi pe o aplicaţie mobilă.

RT DE începuse să emită în limba germană la finalul anului trecut, pe data de 16 decembrie. În aceeaşi zi, YouTube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19. Câteva zile mai târziu, difuzarea prin satelit a canalului de știri a fost suspendată la cererea autorităţilor germane.

Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Autoritățile germane consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă întrucât RT DE are ca țintă „un public german” și este operat de o firmă al cărei sediu se află la Berlin.

Lansat în 2005 sub numele de „Russia Today” şi finanţat de stat, postul RT s-a dezvoltat cu emisii şi site-uri web în mai multe limbi, printre care engleză, franceză, spaniolă, germană şi arabă.

Canalul a provocat controverse în multe ţări, inclusiv în SUA, unde a trebuit să se înregistreze ca „agent străin”, și în Marea Britanie, unde autorităţile au ameninţat că îi vor retrage licenţa de emisie. În alte țări, precum Lituania și Letonia, RT a fost interzis.

Urmărește-ne pe Google News