Kohoveț a fost acuzat că a răspândit „falsuri” din cauza unui sondaj de stradă realizat de jurnaliștii Radio Svoboda, pe 11 iulie 2022, la Moscova.

Trecătorii au fost întrebați, în cadrului unui vox, ce cred despre războiul din Ucraina. „Guvernul nostru spune că vrea să lupte împotriva naționaliștilor, dar bombardează centrele comerciale din Bucha, iar militarii noștri din Buriatia și Daghestan au împușcat civili, fără niciun motiv”, a spus tânărul.

Toate acestea trebuie oprite, există o persoană care poate opri totul. De îndată ce va opri, vom avea destindere în relațiile cu NATO și cu toate celelalte țări.

Un dosar penal împotriva lui Kohoveț a fost deschis aproape un an mai târziu, pe 23 martie 2023. A doua zi a fost reținut.

În aprilie, Tribunalul Districtual Ostankino din Moscova l-a condamnat Kohoveț la cinci ani de muncă forțată. Verdictul a fost contestat atât de apărare, cât și de acuzare.

Avocata Elena Șeremetieva a cerut chiar achitarea clientului ei. Procuratura a considerat însă că sentința este prea blândă și a cerut condamnarea inculpatului la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru „comiterea unei crime în timpul operațiunii speciale”.

În ultimul său cuvânt, Kohoveț a spus că, la momentul interviului, nu știa despre existența articolului penal despre „falsuri” și nu a presupus că videoclipul sondajului va fi publicat.

Urmărește-ne pe Google News