În cabinet este liniște. Atât de liniște încât canapeaua confortabilă e o invitație. Persoanele care au ceva pe suflet vin la Ruxandra Bulzan și își spun supărarea, discută ce vor să obțină din terapie și li se demontează și miturile pe care le știu despre hipnoză. Unul ar fi că intri într-o transă din care nu mai poți ieși. Ruxandra spune că nu se întâmplă deloc așa. Vorbește cu o voce joasă și liniară, care îți dă o stare de liniște.

”Prima parte a procesului propriu-zis e sub forma unei meditații ghidate, să zicem, e un proces de relaxare prin care invit clientul, printr-o poveste frumoasă, să-și lase mintea și corpul să meargă într-o stare de pace și de bine”, explică etapele Ruxandra. Doar că noi nu suntem la o ședință de hipnoză, ci la un interviu.

Simțul realității te ține în prezent. E cam greu să crezi că ai fost prințesă sau asistentă medicală în Primul Război Mondial și că azi, în zilele noastre, poți vedea ca la televizor imagini din viața de atunci. Ruxandra, însă, e obișnuită cu scepticii, de altfel mulți dintre clienții ei nu cred în reîncarnare.

„Nu contează, unii cred că este vorba doar de niște proiecții ale subconștientului, nu contează, efectul terapiei este important”, mai spune femeia care în urmă cu șase ani a început să studieze totul despre hipnoză, ea fiind antreprenoare înainte. A făcut studii în afară și acum ține conferințe sau ședințe individuale despre regresia în vieți anterioare. A călătorit, de atunci, în trecut, cu 2000 de persoane.

„Am foarte mulți clienți care experimentează epoca victoriană, zona anilor 1200, diverse perioade istorice. Din nou, ce vreau să menționez aicea e legat de alt mit care circulă pe internet, și anume că oamenii atunci când fac regresii se percep ca Cleopatra și Napoleon, și alte vieți dintr-astea celebre. În practică, adevărul nu e deloc deloc așa, din contră, dintre cele 2000 de regresii pe care le-am condus, pot să număr pe degetele de la o mână câte vieți celebre am întâlnit. Majoritatea oamenilor merg în experiențele astea în vieți foarte normale, foarte firești, majoritatea dintre ei sunt țărani, sclavi, muncitori, oameni cât se poate de rând, și cei care mai accesează o viață dintr-asta de boier sau de conte, nu e ca și când e ceva remarcabil ce se găsește în cărțile de istorie”, mai spune hipnoterapeutul.

Hipnoza te duce și în viața intrauterină

Dar cei mai mulți dintre clienții ei nu se duc decât cu câteva zeci de ani în urmă, unii în copilăria uitată, să aducă la lumină amintiri traumatizante, alții chiar în perioada intrauterină. „Atunci fătul e într-o simbioză perfectă cu mama. Tot ceea ce mama simte, fătul simte și el. Acuma, hai să fim serioși, câte dintre mamele noastre au experimentat o stare de beatitudine completă în nouă luni de sarcină. Certuri, violență domestică, tot felul de experiențe traumatice prin care mama a trecut sunt preluate de făt ca fiind ale lui. Îmi amintesc de o clientă care și-a accesat perioada interuterină și cumva fusese capabilă să observe din exterior camera în care mama ei se afla. Era un moment intens emotional pentru mamă. Discutase cu mama ei despre experiența pe care o trăise și mama ei la vremea în care era însărcinată locuia într-un apartament din care s-a mutat chiar înainte de nașterea fetei. Și mama i-a confirmat ceea ce observase în camera respectivă. Mobilă, tot, e absolut impresionant”, spune Ruxandra, și zâmbește.

Pereții cabinetului sunt albi. Un tablou cu o floare roz dă o pată de culoare. Nimic care să îți atragă atenția, nimic care să te scoată din starea de calm. Poate doar poveștile hipnoterapeutei care spune, sigură pe ea, că nu i-a fost niciodată frică de ce ar putea face vreo persoană sub hipnoză.

„Uneori, oamenii intră într-adevăr în pielea personajului. Am clienți, unii, nu toți, care de-a dreptul își schimbă vocea, dar hai să ne înțelegem, lucrăm cu un nivel de transă lejer, un nivel mediu, ca să zicem așa. Experiența pe care o au oamenii la nivelul ăsta e aceeași cu experiența pe care o ai când ești la tine acasă și te uiți la televizor. În sensul că ai conștiența canapelei pe care stai, a camerei în care ești, a faptului că ăla e un televizor, ăia sunt actori și e un scenariu”, explică femeia. O persoană care vorbește cu altă voce pare scenă dintr-un film de groază, dar Ruxandra zâmbește. Pentru ea e un lucru normal.

Iar hipnoterapia rămâne totuși o formă de vindecare pe care au încercat-o și vedetele. Mel Gibson, de exemplu, a făcut hipnoterapie să scape de stres.

Prin hipnoză au ajuns la viețile anterioare trăite în grote

Viața sufletului nu se măsoară însă în ani, nici în zile sau ore. Tocmai de aceea, Ruxandra nu îi întreabă niciodată pe oameni în ce an sunt când călătoresc prin viața lor prezentă sau anterioară. Dar a călătorit mult alături de sufletele rătăcite.

”Am văzut oameni care au experimentat diverse vieți trăite în grote, ar fi greu să îți spun ce an a fost, pentru că nici nivelul meu de cunoștințe istorice nu e la fel de avansat. Și, cum am spus, în proces, eu nu insist, nu întreb oamenii care e anul. Era o asprime a vieții, evident. Nu putem să comparăm cu ceea ce e aici. Era o viață trăită cu multă frică, în permanență, erau animale gata oricând să atace. Țin minte că viața aia a clientului meu de care îți zic era despre multă frică. Ceea ce face sens. Probabil când trăiești într-o grotă, în niște condiții pe care astăzi nu ni le-am putea imagina, nivelul de teroare la fiecare pas și lupta pentru supraviețuire”, povestește Ruxandra. Și uite așa, susține terapeutul, ajung oamenii să dezvolte frici pe care nu și le explică.

Dacă ar avea pe canapeaua ei sufletul lui Napoleon, ce l-ar întreba? E o întrebare care ar arăta doar cât de nepriceput ești într-ale hipnozei. Ruxandra îmi explică de viețile celebre pe care le poți accesa, dar despre care nu e sigur că au fost ale tale.

”Orice experiență pe care ai trăit-o vreodată e înscris în ceea ce se numește în bibliotecile akashice. Practic, oricine are acces la orice experiență a oricui care s-a trăit vreodată. Există o conversație lungă cu privire la viețile celebre, viețile anterioare celebre. Evident că aici vine mintea analitică și zice: ”De unde știi că e adevărat?”. Și adevărul e că niciodată nu știi. Poți doar să vezi cum te-ai simțit”, spune Ruxandra.

Unde mai pui că sunt persoane care își identifică viețile cu cele ale anumitor personalități. ”Viețile astea anterioare celebre, cum e Maria Magdalena, astea sunt vieți deja devenite arhetipuri, sunt simboluri foarte puternice, și uneori este posibil ca oamenii să acceseze viețile astea simboluri pur și simplu pentru că au nevoie să transforme ceva din simbolul respectiv, nu neapărat pentru că ei au fost personajele respective”, îmi spune femeia care te duce în vieți anterioare prin hipnoză.

Ruxandra era dispusă să îmi facă o demonstrație de terapie prin regresie. Și oricât de spectaculos ar fi fost, am refuzat. Cred că există ferestre care nu trebuie deschise. Mai ales dacă nu au un geam spart prin care să ningă sau să plouă. Cât despre viețile anterioare, ține de fiecare să decidă în ce călătorii de descoperire vrea să plece: pe insulele grecești cu early booking sau în România lui 1900.


“Dosarul” TAROM, episodul 7: Autoritatea Aeronautică a descoperit piese neconforme la aeronavele companiei

 
 

Urmărește-ne pe Google News