Potrivit documentelor depuse luni la dosar, Routh ar fi scris, cu câteva luni înainte de incident, o scrisoare. Lăsată la domiciliul unui martor, Routh sublinia în scrisoare intenția sa de a-l ucide pe fostul președinte al SUA, Donald Trump.

Routh a lăsat scrisoarea ca o mărturisire în eventualitatea în care planul său i-ar fi provocat decesul.

„Aceasta a fost o tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Mi-am dat toată silința și am făcut tot ce am putut”, era mărturisirea făcută de Ryan Routh. Procurorii susțin că, pe lângă scrisoare, bărbatul a mai lăsat și muniție, materiale de construcție, unelte și patru telefoane.

Routh a stat o lună în preajma casei lui Donald Trump

Routh urmează să apară în fața unui tribunal federal și s-ar putea confrunta cu acuzații suplimentare, pe lângă cele două infracțiuni federale legate de arme de care este deja acuzat. El se află în arest preventiv de la incidentul din 15 septembrie, când a fost observat de agentul Serviciului Secret lângă terenul de golf unde era și Donald Trump. Asupra sa avea o pușcă încărcată cu 11 cartușe.

Se presupune că Routh era înarmat cu un AK-47, purta o vestă de protecție din plăci ceramice şi avea asupra sa două rucsacuri în timpul presupusei tentative de asasinat.

Potrivit înregistrărilor telefonice, Routh s-a aflat în apropierea reședinței lui Trump, Mar-a-Lago, timp de aproape o lună, între 18 august și 15 septembrie. Originar din Carolina de Nord, el a locuit ultima dată în Hawaii.

În 2022, Routh a mers în Ucraina într-o încercare eșuată de a recruta soldați străini pentru armata ucraineană, după invazia rusă. Un soldat ucrainean a descris ideile lui Routh ca fiind „absurde” și „delirante”. Suspectul a admis că a dorit să se alăture trupelor din Ucraina, dar că a fost respins din cauza vârstei și a lipsei de experiență.

Urmărește-ne pe Google News