Se presupune că Routh era înarmat cu un AK-47, purta o vestă de protecţie din plăci ceramice şi avea asupra sa două rucsacuri în timpul presupusei tentative de asasinat de duminică. Oficialii au declarat că Routh le-a aruncat şi a fugit cu o maşină, un Nissan.

Un martor a reuşit să fotografieze numărul de înmatriculare al vehiculului, iar Routh a fost ulterior arestat la aproape 80 de kilometri de Trump International Golf Club.

Agenți FBI efectuează cercetarea la fața locului. FOTO: Profimedia

Oficialii au declarat presei americane că bărbatul reţinut este Ryan Wesley Routh, a cărui biografie pe X, fostul Twitter, spune: „Mă simt norocos că m-am născut în America, cu libertate şi oportunităţi şi sper să nu irosesc un lucru atât de valoros; să fac mai mult şi să iau mai puţin”.

CNN a transmis că ofiţerii de poliţie încearcă nu numai să stabilească motivul tentativei de omor, ci şi modul în care Routh ar fi sperat să îl exploateze.

Complotul a fost dejucat atunci când un agent al Secret Service, care mergea pe terenul de golf înaintea lui Trump, a văzut pușca, a declarat șeriful din comitatul Palm Beach, Ric Bradshaw, în timpul unei conferințe de presă.

Routh se afla la 300-500 de metri distanță de Trump, au spus autoritățile.

„Cred că fiecare american cu bun-simț recunoaște, indiferent de simpatiile politice, că acest lucru este complet îngrozitor”, a spus Snyder.

Routh, care a fugit după ce a agenții au tras în direcția sa, a fost arestat în comitatul vecin Martin, a spus Snyder.

Poliția, în alertă la clubul de golf. FOTO: Profimedia

Anchetatorii urmează să stabilească motivul gestului lui Routh. Aceștia cercetează timpul pe care bărbatul l-ar fi petrecut în Ucraina, precum şi faptul că avea asupra sa o cameră GoPro, ceea ce sugerează că intenţiona să filmeze sau să transmită orice acţiune.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

FOTO: Profimedia

Potrivit ziarului Greensboros News and Record, în 2002, Routh a fost condamnat pentru „deţinerea unei arme de distrugere în masă”, conform înregistrărilor online ale Departamentului de Corecţie pentru Adulţi din Carolina de Nord. Routh a fost tras pe dreapta în timpul unui control în trafic, a pus mâna pe o armă de foc şi, ulterior, a plecat cu maşina la o firmă de acoperişuri, unde s-ar fi baricadat. El a fost acuzat de port de armă ascunsă şi de posesie de armă de distrugere în masă, considerată a fi o mitralieră automată.

Urmărește-ne pe Google News