Decizia va afecta locurile de muncă, turismul și conectivitatea

Compania aeriană irlandeză de tip low-cost a transmis că va anula plecările către Dortmund, Dresda și Leipzig din vara viitoare, închizând 22 de rute și reducându-și capacitatea cu 1,8 milioane de locuri.

Decizia „va fi devastatoare pentru locurile de muncă, turism și conectivitate”, a spus Ryanair, cerând ministrului german al transporturilor Volker Wissing și guvernului „să acționeze imediat pentru a reduce costurile și a remedia sistemul de transport aerian al Germaniei”.

Guvernul german nu vrea să renunțe la taxa de trafic aerian

Ryanair a declarat că această mișcare a fost rezultatul „eșecului continuu” al guvernului german de a renunța la taxa de trafic aerian și de a reduce taxele de control al traficului aerian.

De asemenea, compania aeriană cu sediul în Dublin a cerut ca o creștere cu 50% a plafonului taxei de securitate să fie amânată de la introducerea sa planificată în 2025.

România nu va fi afectată de decizia Ryanair

Ryanair nu este singurul transportator care a protestat împotriva majorării taxelor, și Lufthansa, cea mai mare companie aeriană germană și din Europa, exprimându-și îngrijorarea.

De asemenea, EasyJet și-a redus cursele din Germania.

Din România, Ryanair operează curse spre Germania doar pe ruta București – Berlin.

Urmărește-ne pe Google News