În urma unor studii ce arătaseră că frigerea pe grătar ar determina formarea unor compuşi potenţial cancerigeni, un grup de cercetători din Portugalia şi Spania a arătat că marinarea în bere a cărnii de porc, înainte de frigerea pe grătar, reduce nivelul acestor substanţe dăunătoare.
Conform descopera.ro, marinarea în bere, vin sau ceai poate reduce nivelul unor substanţe potenţial cancerigene. Autorii ineditului studiu au pus la marinat mostre de carne de porc, timp de patru ore, în bere blondă, bere blondă fără alcool şi bere neagră. Berea neagră a redus nivelul a 8 tipuri de sunstanţe periculoase. Rezultatele au fost publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Concluzia este că este indicat consumul de carne marinată în bere ca o strategie eficace de a reduce riscurile consumului de carne roşie la grătar.
Citeşte şi: Grătarul devine ca nou dacă e curăţat cu oţet. Află şi alte utilizări ale acestui aliment.
Ultima INVENŢIE DEDICATĂ COCALARILOR. Locurile dedicate picnicurilor vor fi INVADATE DE GRĂTARELE DE FIRMĂ