Un puternic cutremur submarin de 7,1 grade pe scara Richter  s-a produs  ieri dimineata, in Marea Japoniei. O persoana si-a pierdut viata, iar  peste 160 au fost ranite in orasul Wajima din regiunea afectata de seism.

Un mic val seismic de 10 cm s-a spart de coasta nordica a Japoniei, ca urmare a violentului cutremur submarin. Autoritatile au avertizat ca dupa micul val sosit pe tarmul nordic al Japoniei este posibil sa vina si altele, inalte de pana la 50 cm. Traficul feroviar a fost total intrerupt in cele doua prefecturi afectate de seism, Ishikawa si Toyama.

Compania aeriana ANA si-a suspendat, de asemenea, mai multe zboruri spre regiunea respectiva. In urma cutremurelor de ieri s-au inregistrat pagube importante. Mai multe imobile s-au prabusit, iar artere intregi de strazi s-au fisurat.

Seismul a avut 7,1 grade

Un alt seism cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs pe coasta de vest a Japoniei, o replica venita la mai mult de opt ore dupa producerea puternicului cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade. Dupa acest nou seism, al carui epicentru a fost localizat la adancimea de 10 kilometri in peninsula Noto (300 de kilometri nord-vest de Tokyo), nu a fost declansata alarma de tsunami.

Tara cutremurelor

Situata la jonctiunea a patru placi tectonice, Japonia suporta in fiecare an circa 20% din cele mai violente cutremure inregistrate in lume. Se intampla totusi rar ca ele sa faca victime sau pagube, datorita calitatii constructiilor paraseismice.

Urmărește-ne pe Google News