Comenzile de drojdie pentru consum casnic de pe piața româneasă au înregistrat cifre record de la începutul lunii martie și până în prezent, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus și în România.


Producătorul de drojdie proaspătă și uscată Pakmaya România a livrat către magazinele din toată țara 2 milioane de pachete de drojdie (uscată și proaspată), cantitate suficientă pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini, a declarat directorul de vânzări al companiei Pakmaya România, Cristina Hanganu.

În mod normal, fabrica de drojdie Pakmaya, singura din România care produce drojdie proaspătă, livrează săptămânal la nivel național, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspătă sau uscată, de diferite gramaje.

De la declanșarea stării de urgență în Italia și creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România, cererea de drojdie s-a triplat.

Pakmaya asigură peste 50% din necesarul de drojdie pentru fabricile de pâine, patiseriile și cofetăriile din Romania.

„Și pe acest segment a fost înregistrată o creștere a comenzilor de drojdie ce vor fi livrate în această săptămână, creștere cu aprozimativ 50% față de comenzile livrate săptămână trecută (9-15 martie)”, a mai explicat Cristina Hanganu.

Urmărește-ne pe Google News