Este vorba despre primul caz de microcefalie cauzată de Zika în Europa, după cum a confirmat șeful serviciului de neonatologie de la Hospital Vall dHebron, Félix Castillo, după ce mama a fost diagnosticată în timpul sarcinii și nu a dorit să avorteze.

Ce trebuie să știi despre virusul Zika

În Spania au fost confirmate 190 de cazuri de Zika. În 26 dintre acestea este vorba despre femei care erau însărcinate în momentul în care li s-au prelevat probe pentru analize, potrivit Ministerului spaniol al Sănătății.

Virusul Zika în România! Ministerul Sănătății a confirmat!

Pe 12 iulie, Ministerul Sănătății a confirmat primul caz depistat cu virusul Zika în România. Este vorba despre o pacientă de 27 de ani care s-a întors dintr-o vacanță în Martinica. Femeia infectată cu virusul Zika a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din 5 până în 7 iulie. În timpul spitalizării acesteia nu a fost necesară luarea unor măsuri speciale, întrucât riscul de transmitere a infecţiei este redus.

Pe 20 iulie, Miniserul Sănătății a confirmat existența unui al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetățean român. Este vorba despre un băiat în vârstă de 10 ani, care locuiește împreună cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani.

Copilul a sosit în România în data de 12 iulie în vizită la rude. O zi mai târziu a manifestat următoarele simptome: febră, erupții pe piele și mialgii, astfel că familia l-a dus la medic.

Ce trebuie să știe femeile însărcinate despre virusul Zika

Isteria  ”Zika” a creeat panică în mai toate statele lumii, inclusiv în țara noastră. Din păcate, virusul transmis de țânțarul tigru are consecințe devastatoare și nu ar trebui să fie deloc ignorant. Din cauză că este mult mai periculos pentru femeile însărcinate, dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrica-ginecologie, ne-a dezvăluit cam tot ce trebuie să știm despre acest virus.

Virusul Zika a băgat-o în sperieți pe Simona Halep: ”E periculos pentru femei!”

Zika se transmite în general prin intermediul înțepăturii de tânțar infectat. Atunci când un tânțar intra în contact cu o persoană infectată, insecta se infectează și ea și devine purtătoare. Au fost, însă, confirmate și cazuri de transmitere pe cale sexuală, ca și prin transfuzii de sânge. În fiecare caz confirmat până acum, un bărbat care a călătorit în regiunile afectate de Zika a transmis virusul către parteneră, însă nu se știe încă dacă femeia poate transmite virusul bărbatului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News