În timp ce se juca online jocuri pe calculator, Nico a cunoscut-o pe românca Lavinia. Au jucat World of Warcraft unul împotriva celuilalt online, dar după meci dragostea lor a înflorit. S-au căsătorit în 2019.
„Partea frumoasă despre jocuri este că atunci când joci un astfel de joc pe calculator, întâlnești participanți din toată lumea. De exemplu, acum vreo zece ani am întâlnit un grup de jucători români. Era și Lavinia acolo. Ea este cu doi ani mai mică decât mine. Am început să vorbim prin Skype în afara jocului și a fost foarte bine. Relația mea se terminase și m-am gândit: de ce nu plec în vacanță în România? Am făcut asta în septembrie 2014 și atunci am cunoscut-o pentru prima dată pe Lavinia. Am avut o relație la distanță timp de un an, dar asta nu a mai contat până la urmă. În noiembrie 2015 m-am mutat la București și am început să trăim împreună”, povestește bărbatul.
A fost întrebat de reporter de ce s-a mutat el la București și nu Lavinia la Borne. „Pentru că atunci am estimat că mi-ar fi mai ușor mie să-mi găsesc un loc de muncă în România, decât pentru Lavinia să-și găsească de lucru în Olanda. Asta s-a dovedit a fi adevărat. Am avut o poziție comercială la o companie din Haaksbergen și am putut să lucrez în București în departamentul de customer service al Mood Media, o companie americană ce consiliază magazinele despre cum să îmbunătățească experiența clienților cu, de exemplu, imagini video, muzică și parfum”.
Nico povestește că a fost promovat de câteva ori și acum consiliază clienții despre cum echipele și sistemele pot funcționa mai eficient. L-a ajutat faptul că limba vorbită la job e engleza și în același timp se bucură că în aceeași firmă lucrează și soția lui, Lavinia, în departamentul financiar.
Nico nu ascunde că îi place foarte mult viața în țara noastră: „Românii sunt oameni calzi, prietenoși și ospitalieri, iar Bucureștiul este la fel de modern și aglomerat ca și alte capitale europene. Dar în mediul rural ceasul pare să se fi întors cu 50 de ani, încă vezi în mod regulat fermieri cu cal și căruță, încărcând fânul cu furci. România are și o natură grozavă, este într-adevăr o țară frumoasă. Este adevărat că aici trebuie să ai mai multă grijă de tine decât în Olanda. De exemplu, spitale de stat învechite și clinici private moderne, același lucru este valabil și pentru școli. Diferența dintre bogați și săraci este mai mare aici decât în Țările de Jos”.
Bărbatul povestește că se întoarce acasă, în Twente, cam o dată pe an, părinții și sora lui locuiesc încă acolo. „Ceea ce îmi lipsește cel mai mult este natura lui Twente. Că poți merge cu bicicleta de curse în Germania, pe drumurile de țară. Ciclismul este mult prea periculos aici în București. Ne deplasăm cu transportul public. Dar nu îmi este dor de casă. De fapt, emigrarea în România este cea mai bună decizie pe care am luat-o în viața mea până acum!”.