Dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni: «Spitalul se dezice de astfel de practici ilegale»
Un puls rapid, efectuat la faţa locului, arată că pacienţii de la Fundeni au păreri împărţite: «Şpaga îngraşă, dar nu ţine de foame!»
Doctoriţele inculpate au fost ridicate de poliţişti
La câteva ore după percheziţiile procurorilor, în secţia de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni era linişte deplină. Nimeni nu părea afectat de descinderile oamenilor legii. Bolnavii nu aveau prea multe informaţii, însă discutau pe la colţuri despre acţiunile procurorilor. Am vorbit cu trei persoane internate, care au refuzat însă să fie fotografiate. “Nu sunt de acord cu faptul că doctorii iau banii pe care îi puteau folosi pacienţii săraci… Eu când întreb de un medicament mai scump, doctorii îmi spun că nu-l au şi că trebuie să îl cumpăr… Pe alea ieftine ţi le dau gratis, ce să zic…”, ne-a declarat Ceauşoiu Nicolae. “Credeţi că la alte spitale e altfel? Nu, e la fel, însă la ăia n-au venit încă procurorii”, şi-a dat cu părerea şi nea Costică. Nu toţi pacienţii critică însă practica medicilor: “Nu mi se pare că au făcut ceva rău! Păi, ce, şi eu aş vrea bani în plus, dar nu-mi dă nimeni. Vorba aia: “Şpaga îngraşă, dar nu ţine de foame»”, a punctat şi Gică Păduraru. (Adrian Văduva)
Mafia reţetelor false în cifre şi numere
- 1.100 de reţete false ar fi eliberat cadrele medicale de la Spitalul Fundeni
- 10 medici şi farmacişti au ajuns deja în biroul anchetatorilor
- 1,7 milioane de euro este prejudiciul adus statului şi CASMB
- 260.000 de euro este suma găsită de poliţişti acasă la unul dintre medicii acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani, fals intelectual şi uz de fals
- 10 ani de puşcărie riscă persoanele implicate în Mafia Reţetelor false