În așteptarea deciziei definitive într-un dosar în care a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare pentru conducere fără permis, „Șacalul” a fost plasat sub control judiciar, o măsură conform căreia acesta nu avea voie să părăsească țara fără aprobarea autorităților și nici să conducă vreun vehicul care necesită permis de conducere. Hotărârea a fost luată înainte de dispariția primei tinere, găsite ulterior ucisă în județul Constanța.

Potrivit unor surse din rândul procurorilor, citate de Digi 24, nu s-a primit vreo sesizare potrivit căreia bărbatul a încălcat vreo măsură preventivă.

După prima crimă din Constanța, el era în cercul suspecților, existând indicii că are legătură cu victima, însă în cazul lui a fost luată doar măsura monitorizării telefonului, precizează sursele citate.

„Până la acest moment, nu au rezultat indicii cu privire la încălcări ale procedurilor de lucru (…) astfel că nu se impune efectuarea de verificări interne”, a transmis IGPR.

La rândul său, ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a declarat: „polițiștii au demonstrat o foarte bună acuitate în a face legături între anumite elemente disparate la începutul acestui caz”, adăugând că dacă este nevoie va trimite Corpul de control la Constanța.

Cele două femei ucise la Constanța erau din Timișoara, respectiv Tulcea. Suspectul a provocat un accident rutier, în noaptea de 3 septembrie, în timp ce se afla la volanul mașinii uneia dintre tinerele omorâte. El a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru îngrijiri medicale și, după ce a fost externat, a fost săltat de polițiști și procurori în legătură cu cele două crime.

Anchetatorii spun că suspectul și-a tâlhărit victimele, cărora le-a luat autoturismele. Mașina victimei din județul Tulcea a fost vândută, iar în momentul accidentului, el încerca să vândă și a doua mașină, cea a tinerei din Timișoara.

Denisa Iana în vârstă de 28 de ani, din Timișoara, a dispărut pe 26 august, în municipiul Constanța. Trupul ei a fost găsit, în stare de putrefacție, între localitățile Sinoe și Mihai Viteazu.

Delia Avram, de 34 de ani, a fost dată dispărută de familie pe data de 12 iulie. Ea plecase din localitatea Greci, la Constanța, iar de pe data de 2 iulie nu a mai putut fi contactată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Sadîc Zafer, trupul celei de-a doua femei ar fi fost ţinut în locuinţa închiriată de partenera bărbatului timp de două zile, în prezenţa copiilor acesteia.

Procurorii au precizat că suspectul a cunoscut victimele prin intermediul unui site unde sunt oferite servicii sexuale.

„Șacalul” și iubita lui au fost arestați preventiv. În trecut, bărbatul a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru viol.

Urmărește-ne pe Google News