• Parapsihologul ucrainean Albert Ignatenko pretinde că a descoperit secretele tinereții veșnice și ale paranormalului, că poate schimba temperatura aerului cu puterea gândului, dar și că a luat contact cu peste 48 de civilizații extraterestre.
  • Cu bilete de la 100 de lei la peste 400 de lei, la suprapreț, el a umplut Sala Palatului cu oameni dornici să afle de la el cum se pot vindeca singuri, cu puterea minții.
  • ”Am venit cu mintea deschisă și am luat țeapă de 280 de lei”, a fost reacția unui spectator care a părăsit dezamăgit sala la jumătatea programului. 
  • Reporterii ziarului Libertatea au fost la spectacol și au încercat să înțeleagă cum își vinde iluziile un mincinos profesionist, după ce mai multe instituții de presă, ca PRO TV și Antena 3, l-au ajutat să-și consolideze brandul.

de Alexandra Nistoroiu şi Mirela Neag
“Atenție! Mâna dumnevoastră dreaptă începe să se ridice. În fața dumneavoastră este un perete de sticlă. Începeți să percepeți sticla, este o sticlă foarte frumoasă. Acest perete este vindecător. Peretele are țepi. Peretele are țepi! Peretele este fierbinte! Peretele este plăcut. Peretele este fin. Atenție, spectatori din sală: aveți și voi un perete în față. Vă rog, ridicați mâinile și vedeți dacă-l simțiți. Atenție! Peretele a dispărut. Acum v-aţi însuşit capacităţile de a vă vindeca singuri”.

Acest număr de “vindecare” pretinde că toată știința medicală e degeaba, un efort inutil, de vreme ce Albert Ignatenko, cel care se recomandă “om de știință cosmolog”, te învață să te vindeci singur.

De pe afișul spectacolului, care a împânzit Bucureştiul, te fixează ochii de un turcoaz pătrunzător ai lui Ignatenko, de pe un chip pe care Photoshop l-a scăpat şi de riduri. Ignatenko are 77 de ani, este născut în 43, dar posterul îl arată la vreo 45 de ani.

Escroc promovat de Pro TV și Antena 3! Mută norii, vorbeşte cu extratereştrii şi a descoperit tinereţea veşnică. Cum s-a umplut Sala Palatului cu promisiunile false ale „regelui paranormalului” Albert Ignatenko | VIDEO

Afișul spectacolului

Magicianul, în direct

Pe scena Sălii Palatului, îmbrăcat în smoching, cu papion și brâu vișiniu, Ignatenko are părul aranjat impecabil și vopsit strălucitor în negru, de parcă a dormit într-o călimară de lux uriașă.  

Ca un magician adevărat, bărbatul este însoțit pe scenă de două asistente, ambele pe tocuri și în rochii înflorate.

Albert Ignatenko nu este doar crezut, ci e de-a dreptul idolatrizat și urmărit de mii de oameni. Aproape plină, Sala Palatului are ochii ațintiți asupra bărbatului de pe scenă.

Suntem vineri, 14 iunie, ora 19.00, în București, România, și doar secolul este incert, căci acest iluzionist de durere și speranță umple sălile cu ajutorul televiziunilor cele mai influente și bogate din România.

Cum s-a promovat Ignatenko cu fake news pe tema Traian Băsescu și la emisiunile de divertisment

O parte a presei din România (Antena 3, PRO TV, Jurnalul etc.) l-a promovat pe Ignatenko de aproape zece ani.

Mai întâi, au apărut o serie de fake news cum că Ignatenko l-ar fi ajutat pe Băsescu să câştige alegerile din 2004, învăţându-l o serie de strategii paranormale.

Din 2013, începe o promovare mediatică intensă a personajului. Citind aceste articole, aflăm că printre capacitățile lui se află și “dirijarea de la distanță a climei (concentrarea si risipirea norilor, neutralizarea fumului și a smogului, schimbarea temperaturii aerului).

Dintr-o ediție a emisiunii “La Măruță”, de acum 4 ani, putem afla că Ignatenko “ar fi reușit să oprească timpul în loc”, că să trateze pacienții de la distanță, dar și că președinți de state i-au solicitate serviciile. Materialul de pe PRO TV mai spune că Ignatenko a pus bazele unei noi științe: cosmo-umanismul. Sigur, nici această știință nu există, iar, căutând termenul pe Google, ne întoarcem tot la Ignatenko, dar astea sunt detalii.

Din alte materiale aflăm că Ignatenko “s-a concentrat pe domeniul sugestologiei, formând o nouă direcţie, psihoenergosugestia”.

În platoul emisiunii “WOWbiz”, de pe Kanal D, Ignatenko nega în 2013 relaţia cu Traian Băsescu, dar spunea că a ajutat mai mulţi preşedinţi ai lumii să câştige alegerile.

Ignatenko susține că a realizat “contactul conștientizat cu 48 de civilizații evolutive extraterestre”

Din prezentarea ucraineanului afli că ar fi: “doctor în filosofie, doctor în medicina psiho-informațională, doctor în științe biologice și energo-informaționale, doctor în științele securității internaționale, profesor al Academiei Internaționale și Europene de Informatizare”, dar și ocupant de numeroase alte funcții importante.

Escroc promovat de Pro TV și Antena 3! Mută norii, vorbeşte cu extratereştrii şi a descoperit tinereţea veşnică. Cum s-a umplut Sala Palatului cu promisiunile false ale „regelui paranormalului” Albert Ignatenko | VIDEO
Albert Ignatenko

Ignatenko se promovează cu o listă lungă de realizări, cea mai însemnată rușinează NASA și toate programele spațiale ale omenirii.

El spune că a reușit “contactul conștientizat cu 48 de civilizații evolutive extraterestre, câmpuri informaționale și Piramida Genezei (din 1991 până în 2001, a studiat la Învățătorii Spirituali ai Lumilor Subtil-materiale)”.

În deschidere, un exercițiu de memorie

Revenim în Sala Palatului.

Afișul spectacolului promite multe: “matricea divină a puterii gândului”, “matricea tinereții veșnice”, dar și “lovitura kung fu de la distanță fără contact”.

Sala este plină ochi de spectatori de toate vârstele, dar mai mulţi pensionari. O doamnă traduce pentru public spectacolul din limba rusă.

Ne anunță că își va începe spectacolul cu un număr de memorie. Roagă doi voluntari din sală să dicteze numere de câte trei cifre asistentei sale până când se formează, în spatele lui Ignatenko, o secvenţă de 75 de cifre.

Escroc promovat de Pro TV și Antena 3! Mută norii, vorbeşte cu extratereştrii şi a descoperit tinereţea veşnică. Cum s-a umplut Sala Palatului cu promisiunile false ale „regelui paranormalului” Albert Ignatenko | VIDEO
Spectatori înghesuindu-se să îl atingă pe regele paranormalului

Apoi Ignatenko începe să recite numărul și, din când în când, se poticnește şi cere unei asistente să-i spună următoarea cifră.

Urmează apoi încă un exercițiu de memorie, de data asta cu 25 de cifre așezate într-o matrice de 5 pe 5, pe care îl reia de trei ori până îl spune cum trebuie.

”Enio-psiho-trainingul”. Programarea cromatică a corpului

Apoi, Ignatenko ne provoacă la “un exercițiu de enio-psiho-training, care vă va permite să vă controlați foarte bine toate organele și sistemele corpului dumneavoastră”.

Acum explică o imagine colorată electric: o siluetă umană ilustrată în diferite nuanțe puternice.

Escroc promovat de Pro TV și Antena 3! Mută norii, vorbeşte cu extratereştrii şi a descoperit tinereţea veşnică. Cum s-a umplut Sala Palatului cu promisiunile false ale „regelui paranormalului” Albert Ignatenko | VIDEO
Modelul cromatic al omului, prin care Ignatenko pretinde că ne putem controla toate organele şi sistemele

“Picioarele sunt roșii, aparatul urogenital este portocaliu, urmează culoarea galbenă, este aparatul digestiv, aparatul cardiovascular are culoarea verde, culoarea albastră răspunde de brațe, de mâini și de aparatul respirator. Culoarea indigo este fața dumneavoastră și o parte din creier, culoarea violet este sufletul dumneavoastră și ultimele trei culori: roz, alb, auriu, sunt culorile supreme care vă vor oferi orice: sănătate, tinerețe, viață activă și o supermotivație”.

Cu aceste culori, spune Ignatenko, ne putem programa tot corpul, folosind “energia cromatică”. “Dacă veți încărca programe roșii, atunci puteți trata bolile picioarelor. Dacă programul de control se încarcă, atunci vă veți simți tras pe spate”.

Dansul pinguinului cu sala!

Este momentul în care Ignatenko decide că vrea să ne pună la lucru sistemul limfatic. Vrea să facem un exercițiu colectiv: să ne ridicăm în picioare, să ne apăsăm pielea imediat sub coaste și în același timp să ridicăm călcâiele. Sala se umple de oameni care fac o versiune foarte ciudată a dansului pinguinului, repetând aceste instrucțiuni de 25 de ori. “Respirați superficial, nu profund. Nu este bine să respirați profund”, avertizează “domnul profesor”.

Ignatenko își continuă lecția despre cum ne putem “programa corpul”. Din sală se aud râsete înfundate. Începem cu picioarele. Își pune publicul să își imagineze o sferă de culoare roșie. “Repetați mental: sfera de culoare roșie, picioarele sunt puternice, se tratează toate bolile”.

Oamenii închid ochii și se concentrează la exercițiu. “Sfera va coborî în jos, din cap spre picioare, și vă veți simți tras pe spate”, repetă Ignatenko, care îi îndeamnă să folosească și mantra “ha!”, o silabă rostită în timp ce expiră cu forţă aerul din plămâni.

La finalul acestei “trimiteri de program”, “domnul profesor” întreabă oamenii dacă s-au simțit trași pe spate. Jumătate de sală ridică mâna, cealaltă râde copios.

Stați la locurile voastre, fiecare loc e vindecător

Când invită oamenii din sală să urce pe scenă, ca să le transmită “capacitățile de clarviziune”, o sută de spectatori se înghesuie în fața scenei. Unii au adus cu ei fotografii ale celor dragi, pe care își doresc să-i vadă vindecați de Ignatenko. Se împing unii pe alții, încercând să-l atingă, ca la moaşte.

Ignatenko le spune că sunt prea mulți și încearcă să-i convingă să meargă la locurile lor. Exasperată, asistenta lui spune: “Acum nu e vorba de vindecare; vindecarea are deja loc, fiecare se vindecă la locul pe care îl ocupă”.

Pe scenă rămân cam 30 de oameni. Ignatenko se plimbă printre voluntari ca să îi “testeze”, să vadă cine este pregătit să primească darul “capacităților geniale”.

“Acei oameni care simt o senzație, trebuie să le induc acum o stare în care vor vedea anumite lucruri. Va fi primul grup din lume care se va naște acum, în România. Voi trece acum pe lângă dumneavoastră. Atenție, cei care ați rămas pe scenă, aşezați-vă pe două rânduri. Vă pregătesc un program care pe viitor să vi se dezvolte o capacitate de clarviziune. Aceste capacități de clarviziune vă vor rămâne toată viața”.

Merge prin spatele lor, îi atinge pe umăr și spune mantra din gât. Dacă oamenii pică pe spate,la propriu, înseamnă că sunt gata și că Ignatenko poate “să le fixeze” capacitățile geniale. Pe unii este vizibil că îi trage el din umăr.

Trimite programe ca să te vindeci și să poți schimba clima

“Vreau să deveniți oameni utili, pentru dumneavoastră, pentru țara dumneavoastră și pentru multe din țările lumii”, spune el.

Trimisul de programe este nucleul filosofiei lui Ignatenko. Rostește expresia de zeci de ori în timpul spectacolului. Trimiți programe ca să îți controlezi corpul, să te vindeci, să îi manipulezi pe alții, să devii geniu, să schimbi clima.

Escroc promovat de Pro TV și Antena 3! Mută norii, vorbeşte cu extratereştrii şi a descoperit tinereţea veşnică. Cum s-a umplut Sala Palatului cu promisiunile false ale „regelui paranormalului” Albert Ignatenko | VIDEO
Ignatenko a umplut scena de spectatori dornici să afle cum se pot vindeca singuri

“Sunt obligat să dau fiecăruia dintre dumneavoastră, celor care vă aflați pe scenă, câte o matrice mentală. Închideți ochii și vă voi transmite acum matricea. Este vorba despre capacitatea de a putea forma un program foarte puternic și de a-l face cadou, de a-l transmite altor persoane la nivel mental. Rezultatul îl puteți vizualiza pe programul de control”.

”Veți însuși condusul unei nave spațiale”

Un bărbat corpolent îi cade în brațe: “Așa sunt primit în toate țările în care merg, e ca o stare de transă”, se bucură, Ignatenko.

Cu fiecare dintre “numerele” seci de magie, în care pare să nu se întâmple nimic decât o coregrafie, Ignatenko le spune adepților lui că “au mai urcat o treaptă”.

Într-o nouă “programare”, Ignatenko trece pe la fiecare, le spune: “Vă este frig”, iar apoi îi anunţă că acum sunt pregătiţi să facă faţă oricăror condiţii termice extreme.

În altă secvență a programului, pe proiector încep să ruleze imagini cu constelații. “Vom face o călătorie, veți însuși condusul unei nave spațiale”.

A trecut o oră și jumătate din “programul științifico-educațional” și zeci de oameni părăsesc sala, nu înainte de a se întreba de ce au venit. Alții rămân fascinați de promisiunile fără filtru și fără limite ale lui Ignatenko.

Dacă excelează la ceva, Ignatenko excelează la a minți oamenii fără ca un singur mușchi al feței să se miște de la locul lui.

“Prin intermediul meu, lucrează întreaga ierarhie a Creatorului. Mă adresez către Pantelimon, vindecătorul. Pentru că noi suntem doar translatori”.

Pentru show-ul ucraineanului, oamenii au plătit de la 100 lei (cele mai ieftine bilete) la 100 de euro (la suprapreţ). Nu e mult pentru a afla secretele tinereţii veşnice, autovindecării şi ale genialităţii. Plus clima care ne preocupă pe toți și “condusul unei nave spațiale”, care acum, că vine vara, poate fi posibil în traficul un pic mai bun al Bucureștiului.

Google News Urmărește-ne pe Google News