Potrivit G4Media, doar în luna aprilie 2021, Sala Polivalentă SA a cumpărat 36 de sticle de prosecco Bosco di Gica Valdobbiadene, 12 de lichior Maletine, câte două de șampanie Ferrari Maximum Blanc de Blancs și Ferrari Maximum Rose Magnum, precum și două de tequila Don Julio Reposado la 0,7 litri.

Lista de băuturi achiziționate. Foto: Știri de Cluj

În plus, potrivit documentelor prezentate de site-ul local Știri de Cluj, Sala Polivalentă a cumpărat cămăși, hanorace, costume fabricate de branduri precum Hugo Boss și Ralph Lauren și pantofi Adidas. Facturile pentru aceste produse indică un total de aproape 10.000 de lei.

Foto: g4media.ro

Societatea a susținut într-un comunicat că articolele „reprezintă echipamente puse la dispoziția angajaților, iar achiziția a fost făcută în funcție de natura activității fiecărui angajat”, fără să răspundă la întrebarea g4media.ro referitoare la obligația angajatorului de a face astfel de achiziții pentru angajați.

O altă achiziție, în valoare de 3.484,99 lei, inclusiv TVA, a avut loc în septembrie 2020, atunci când Sala Polivalentă SA a cumpărat „echipamente sportive”, mai precis crose, scrie g4media.ro.

Sala Polivalentă SA a replicat că „au fost achiziționate echipamente sportive folosite în sala de fitness din interiorul sălii: seturi mingi medicinale, diverse greutăți, kettlebell, benzi cross-training, corzi de sărit, gantere, echipamente suspension trainer, saltele, mingi gonflabile, discuri body-building, mingi masaj”.

Nici una dintre achiziții nu apare pe site-ul destinat achizițiilor publice, iar Sala Polivalentă SA a avut anul trecut pierderi nete de aproape 52.000 de lei, conform g4media.ro.

Bilete de avion pentru director, din banii Sălii Polivalente

Mai mult, o deplasare dus-întors cu avionul a directorului Ionuț Rusu, care a avut loc pe 30 aprilie și 3 mai 2021, a fost plătită de angajator cu aproape 1.400 de lei.

Directorul Sălii Polivalente din Cluj, Ionuț Rusu. Foto: Clujul Politic

G4media.ro susține, citând surse, că deplasarea directorului Ionuț Rusu la București s-a făcut în interes personal, pe 1 mai fiind ziua de naștere a acestuia.

„În contextul revenirii la normalitate și începerea evenimentelor, directorul societății a avut discuții cu diferiți organizatori de evenimente, unele online, unele fizic, și deplasări, fie în Cluj, fie la București, motiv pentru care societatea a asigurat deplasarea domnului director”, a replicat societatea.

Foto: Știri de Cluj

Toate achizițiile și întreaga activitate a societății se desfășoară pe bază de documente justificative, legal întocmite.

Sala Polivalentă SA:

„Cele semnalate de dv. nu constituie aspecte cu impact major în bugetul de venituri şi cheltuieli al societății, nu reprezintă criterii de analiză economică pentru a emite opinii cu privire la pierderea sau profitul societății și nici nu influențează politica de resurse umane din cadrul societăţii (reducere/creştere număr de angajați, salarii, distribuire sarcini de serviciu etc.)”, a explicat Cristina Petrovici, managerul de relații publice al Sălii Polivalente Cluj, potrivit Știri de Cluj.

Emil Boc a cerut o anchetă

Întrebat despre situația de la Sala Polivalentă Cluj, primarul Emil Boc a spus că i-a cerut președintelui Consiliului de Administrație, Petru Călian, să verifice autenticitatea facturilor și documentelor prezentate în presă, dar și a cheltuielilor făcute de societate și să îi prezinte un raport.

M-a asigurat că va convoca Consiliul de Administrație și va verifica. Punctul meu de vedere personal, nu știu dacă sunt legale sau ilegale aceste cheltuieli. Dacă sunt ilegale, constatate de Curtea de Conturi sau Consiliul de Administrație, să i le impute managerului. 

Primarul Clujului, Emil Boc:

Emil Boc a subliniat că a sugerat o sancțiune de 30% din salariu pe o lună pentru directorul de la Sala Polivalentă, ca o măsură pentru „lipsa de maturitate” în cheltuirea banului public „în vreme de restriște”, mai arată publicația locală Știri de Cluj.

„Dacă aș fi eu în locul Consiliului de Administrație și i-am spus și președintelui CA, i-aș da managerului o diminuare de 30% din salariu pentru o lună pentru că nu a avut maturitatea necesară să își ajusteze cheltuielile în vremuri de restriște, aceasta în ipoteza în care achizițiile nu sunt pe profilul Sălii Polivalente”, a mai spus Emil Boc.

Înființată în 2014, Sala Polivalentă SA este o societate subordonată Consiliului Local Cluj-Napoca și are ca obiect de activitate administrarea BT Arena, complex inaugurat în același an.

 
 

Urmărește-ne pe Google News