În urma amendamentului, cei cu funcţii de conducere în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vor primi salarii cuprinse între 8.247 şi 12.459 de lei, faţă de 5.966 şi 8.072 cât era prevăzut în forma iniţială a propunerii legislative, iar cei cu funcţii de execuţie vor primi între 3.610 şi 6.844 de lei, faţă de 3.610 şi 5.008 lei în grila iniţial propusă.

Comisia de muncă a mai stabilit că „funcţionarii publici din serviciile deconcentrate ale instituţiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Mediului beneficiază de un spor pentru complexitatea muncii de 15% din salariul de bază”.

Un alt spor de 10% din salariul de bază a fost acordat personalului de specialitate implicat în finalizarea procesului legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, aparatului de lucru al Parlamentului şi Preşedinţiei, Consiliului Legislativ.

Reprezentant ANAF: Sunt inspector care fac controale la multinaţionale. Am un salariu de îmi este ruşine!

În cadrul dezbaterilor, reprezentantul ANAF a declarat că îi este rușine cu salariul pe care îl câștigă, în condițiile în care rolul său este de a controla multinaționale. ”Sunt inspector care fac controale la multinaţionale. Am un salariu de îmi este ruşine acuma să vi-l spun. Un salariu de 4.000 de lei şi mă duc la cele mai mari firme în control. După 20 de ani în ANAF am 4.000 de lei”, a spus Mariana Manea, funcţionar ANAF, reprezentant Sed Lex.

Ea a susţinut că proiectul Legii salarizării face o discriminare între organele specializate ale statului, ANAF având 22.000 de angajaţi, iar la o parte dintre aceştia le scade salariul. ”Când m-am uitat la sporurile altor colegi, mi-a venit rău. Noi nu avem niciun spor, nimeni din ANAF. Este o ruşine. Nu vom colecta pentru că şi eu şi colegii mei ne vom reorienta în alte structuri unde salariile acum au crescut cu 200%. Şi atunci colectarea statului cine o va face?”, a mai spus Manea.

În replică, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu a arătat că atunci când era primar al Craiovei avea salariul de 4000 de lei, în condițiile în care este al cincilea oraş din România.

”Să ştiţi că eu atât aveam ca primar şi conduceam al cincilea oraş din România. Iar angajaţii mei aveau în jur de 2.000 de lei, cei care făceau aceeaşi muncă de colectare a taxelor. Şi de fiecare dată când era perioada de colectare a taxelor, între ianuarie şi martie, rămâneam fără angajaţi la ghişeu, pentru că se dădeau drumul la angajări în ANAF şi plecau toţi la ANAF. Normal, pentru că erau salarii mai bune”, a spus ministrul Muncii.

Comisia de muncă a introdus grila de salarizare pentru angajații ANAF în categoria funcţionarilor din Administraţia centrală. Majorările ajung la 3.000 de lei pentru funcțiile de conducere și până la 1.800 de lei pentru funcțiile de execuție.

Senatorii din comisia de muncă continuă, joi, dezbaterea pe legea salarizării unitare, pentru a treia zi consecutiv, în fiecare zi lucrările finalizându-se după aproximativ opt ore de lucru. Comisia de muncă din Senat a început, luni, dezbaterile pe marginea legii salarizării unitare, depusă în Parlament ca propunere legislativă a grupurilor PSD și ALDE. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că legea salarizării unitare poate fi îmbunătățită, iar ministerul este deschis la îmbunătățirea lui, în urma dezbaterii parlamentare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News