UPDATE 16.00 Și liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la Parlament, că se așteaptă legea salarizării unice, în Parlament, și apoi va avea loc în coaliție o discuție pe tema Ordonanței care dublează salariilor demnitarilor.

”Încă discutăm, aștept să văd, am înțeles că foarte curând va apare și vom discuta în coaliție despre acea Ordonanță privind salarizarea”, a spus Dragnea. Întrebat dacă sunt șanse ca această ordonanță să nu mai fie respinsă de Parlament, Liviu Dragnea a răspuns că sunt șanse mici să se întâmple acest lucru.


”Legea salarizării unitare va rezolva aceste probleme, de sus până jos, de la președinte, președinții Camerelor, prim-ministru, Guvern și mergând până la cei cu salariul minim pe economie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, după ședința coaliției, întrebat când va respinge Parlamentul Ordonanța dată de Gabriel Oprea și care dubla salariile demnitarilor.

Tăriceanu a explicat și de ce majoritatea nu mai merge înainte cu respingerea Ordonanței: ”Nu facem decât un exercițiu de peticire a actualului sistem de salarizare, deficitar. Diferite instituții și-au dat legi speciale de salarizare, iar diferențele sunt foarte mari” a spus Tăriceanu.

Anunțul liderului ALDE vine în contradicție cu anunțul făcut în urmă cu o săptămână de liderul PSD Liviu Dragnea, care spunea că va propune în Biroul permanent ca Ordonanţa 14/2015, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a plenului.

”La următorul Birou Permanent o să propun ca la primul plen de după Biroul permanent acea ordonanţă, care poate supăra pe unii sau pe alţii, să pice, pentru că urmează să vină rapid legea salarizării unitare”, spunea în urmă cu o săptămână Liviu Dragnea.
În luna ianuarie, Liderul PSD Liviu Dragnea declara despre Ordonanța privind salariile demnitarilor, că nu se justifică. ”O să susțin ca această Ordonanță să fie respinsă, iar salariile demnitarilor să revină la valoarea dinainte”, a spus Dragnea, în sesiunea extraordinară a Parlamentului. Ulterior, Ordonanța a fost respinsă în comisia de buget-finanțe și a rămas blocată, pentru că nu s-a mai pus pe ordinea de zi a plenului, pentru vot final.
Ordonanța privind salariile demnitarilor a fost adoptată în 2015, de Guvernul Ponta, inițiatorul fiind fostul vicepremier de la acea vreme, Gabriel Oprea. Actul normativ stabilea că președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și prim-ministrul vor avea o indemnizație brută de 21.540 de lei, iar vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei.
Ordonanța mai prevedea că vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului și Camerei Deputaților, consilierii prezidențiali, miniștrii, secretarul general al Guvernului, șeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, președintele Consiliului Legislativ, președintele Curții de Conturi, și șefii serviciilor de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut.

 
 

Urmărește-ne pe Google News