”Conducerea SN Nuclearelectrica SA a avut discuții pro-active cu liderii sindicatelor reprezentative din industria nucleară, în care le-au fost comunicate intenția de a analiza impactul transferului contribuțiilor sociale și, implicit, măsurile ce vor fi adoptate pentru a menține și pentru a crește nivelul salarial actual al personalului SN Nuclearelectrica SA”, a declarat, într-un comunicat, Cosmin Ghiță, directorul general al companiei.

Nuclearelectrica este a doua companie care anunță acest lucru, după ce lanțul de hypermarketuri Kaufland a anunțat aseară că va majora salariile tuturor angajaților săi.

Scopul este menținerea personalului

”Conducerea SN Nuclearelectrica SA va adopta o strategie compensatorie aplicabilă anului 2018 pe baza discuțiilor asigurătorii cu reprezentanții sindicatelor din companie și perspectivele de piață, prioritatea conducerii companiei fiind retenția și motivarea personalului din SN Nuclearelectrica SA, dată fiind specificitatea și complexitatea industriei nucleare și necesitatea menținerii personalului înalt calificat și nivelului ridicat de securitate nucleară”, mai spune Cosmin Ghiță.

Nuclearelectrica infirmă astfel declarațiile lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, care a afirmat că sindicatul reprezentativ de la centrala nucleară de la Cernavodă ar fi fost informat de către companie cu privire la imposibilitatea creșterii salariilor brute.

De ce este necesară majorarea salariilor brute cu 22%

Pentru ca salariații să nu piardă bani începând cu 2018 este necesar ca toate companiile din România să majoreze salariul brut cu 22%.

Acesta este unul dintre efectele trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Nuclearelectrica asigură 18% din energia României prin cele două reactoare nucleare de pe platforma de la Cernavodă. Compania are peste 2.000 de salariați.

Autoritățile doresc ca aceasta să preia Uzina de prelucrare a minereurilor de uraniu de la Feldioara, deținută de către Compania Națională a Uraniului, tot de stat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News