„Am stabilit, azi, în Comitetul Naţional Tripartit că, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei. Intrăm, astfel, pe traseul salariului minim european! Respectăm directiva europeană care arată că această valoare trebuie să se încadreze intre 47 şi 52 la sută din salariul minim european”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

„De asemenea, am căzut de acord să menținem scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În prezent, salariul minim brut este de 3.700 de lei. Prin această creștere de la 1 ianuarie 2025, România va ajunge la 47% din salariul minim european.

Creșterea salariului minim brut are impact în principal asupra mediului privat, pentru că duce la creșterea cheltuielilor.

Majoritatea instituțiilor de stat nu au angajați pe salariul minim, ceea ce înseamnă că nu vor fi înregistrări de cheltuieli suplimentare.

Patronii care nu achită salariile la timp vor plăti amenzi de până la 10.000 de lei, potrivit legii promulgate luna aceasta de președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News