Costuri aproximative ingrediente: roşie – 0,50 lei, şuncă- 3 lei, ouă- 1 leu, telemea: 2 lei, ardei gras- 1 leu, castraveţi – 0,50 lei, ceapă-0,50 lei, pătrunjel – 0,50 lei, oţet – 0,50 lei, ulei măsline – 0,20 lei, sare, piper – 0,10 lei.  Total: 9,80 lei

Salată bulgărească

Ingrediente: o roşie, 2 castraveciori, un ardei gras, două fire ceapă verde, cateva fire pătrunjel, 100 g şuncă, brânză telemea, două ouă fierte tari, 3 linguri ulei de măsline, o lingură oţet, sare, piper

Preparare: se taie roşia, castraveţii, ardeii, albuşurile şi şunca cubuleţe. Ceapa verde se taie rondele. Se toacă fin pătrunjelul. Se pun toate într-un bol. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se amestecă totul uşor. Se amestecă uleiul cu oţetul şi se toarnă peste salată. Gălbenuşurile se pun după ce se trec printr-o sită fină. Se amestecă iar. Se rade deasupra telemea, după gust.

 
 

Urmărește-ne pe Google News