Niҫoise / VIDEO
Ingrediente: 4-5 cartofi noi medii, 125 g fasole verde, 150 g ton în ulei/natural, 3-4 roșii medii, 3 ouă, 6 linguri ulei de masline, 2 linguri otet, salată verde, sare, piper
Preparare: se pun la fiert cartofii în coajă într-o oală cu apă și sare. Se lasă apoi să se răcească și se taie cubulețe. Fasolea se fierbe în apă cu sare 5-6 minute, apoi se trece rapid printr-un jet de apă rece și se scurge. Salata se spală și se rupe fâșii, roșiile se taie felii. Se fierb ouăle tare și se lasă la răcit, apoi se taie sferturi. Într-un bol se amestecă toate ingredientele. Uleiul se amestecă cu oțet, sare, piper și se pune la final.
Cu avocado
Ingrediente: o conservă de ton mărunțit, 2 bucăți de avocado, 2 linguri ulei de sâmburi de struguri, o ceapă roșie, câteva fire de mărar, o lingură suc de lămâie, sare, piper
Preparare: se taie avocado în două pe lungime și se scoate pulpa păstrând cojile intacte. Se stropește pulpa de avocado cu sucul de lămâie și se taie în cubulețe. Se adaugă tonul cu tot cu suc și se amesteca bine totul. La final se adauga ceapa și mărarul tocate mărunt. Se condimenteaza cu sare și piper după gust. Se umplu cojile de avocado cu salata de ton și se servește.
Cu paste
Ingrediente: 250 g paste fusilli, o cutie de ton bucăți, o lingură de capere, 100 g de măsline negre fără sâmburi, 50 g parmezan ras, 5-6 roșii cherry, sare si piper, 3 linguri ulei de masline, busuioc frunze
Preparare: se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg şi se trec pe sub un jet de apă rece. Se amestecă apoi cu celelalte ingrediente, se potrivesc de sare și piper și se dă salata o oră la rece înainte de servire. Se ornează cu busuioc.
Incearca si aceasta reteta de salata de ton cu oua fierte