Cu rucola
Ingrediente: 3 linguri oțet balsamic, 3-4 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, 200 g rucola, o salată radicchio, 200 g roșii cherry, o ceapă, piper măcinat, sare, parmezan fulgi
Preparare: se combină uleiul cu oțetul balsamic. Se curăță usturoiul și se zdrobește cu lama cuțitului, apoi se pune în amestecul de ulei și oțet. Se spală frunzele de rucola și se îndepărtează cozile. Se taie radicchio în bucăți potrivite. Se spală roșiile și se taie în jumătăți, iar ceapa în inele subțiri. Pe un platou, se pun frunzele de rucola, radicchio, roșiile și ceapa. Se scoate usturoiul din ulei și se adaugă sare și piper după gust, apoi se pune în salată. La final se adaugă 50-60 g fulgi de parmezan.
Cu mazăre și castraveți
Ingrediente: 2 castraveți mari, o legătură de ceapă verde, 4 lingurițe oțet de mere, o linguriță zahăr brun, o legătură de mărar, o cană boabe de mazăre, sare, piper
Preparare: se spală castraveții și se curătă de coajă. Se taieîn felii subțiri și se adaugă într-un bol. Se toacă și ceapa mărunt și se adaugă peste castraveți. Se pune o lingură de sare și se amestecă bine. Se lasă legumele să stea cu sarea timp de 20 de minute. Se scurg apoi legumele pentru a îndepărta zeama lăsată și se trec sub un jet de apă rece. Se scurg din nou și se adaugă într-un bol încăpător, împreună cu mazărea și mărarul. Separat se amestecă oțetul de mere cu zahărul până când se topește. Se adaugă dressingul peste legume și se amestecă bine. La final asezonează cu sare și piper după gust.
Tabouleh
Ingrediente: 2-3 legături mari de pătrunjel, două linguri de mentă proaspătă, o ceapă roşie mare, 5 roşii bine coapte, 150 g bulgur fin, 6 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline, sare de mare, piper măcinat
Preparare: se pune la înmuiat bulgurul în apă rece pentru 2 ore. Se scoate bulgurul, se scurge bine de apă (se lasă pe un prosop curat să absoarbă restul de apă). Se taie cubuleţe fine roşiile. Se toacă fin pătrunjelul şi menta. Se curăţă şi se toacă foarte fin ceapa. Se amestecă roşiile cu ceapa, bulgurul, pătrunjelul şi menta. Se stropește cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se asezonează cu sare şi piper. Se amestecă bine şi se introduce la rece minimum o oră înainte de servire.