Târgul bienal de automobile, deschis luni și care va fi închis duminică, are loc în contextul în care producătorii europeni se confruntă cu provocări majore în drumul către electrificarea completă.

Producători auto precum Volkswagen, BMW și Stellantis au emis avertismente privind profiturile din cauza cererii scăzute pentru vehiculele electrice și a concurenței externe. Problemele au fost semnalate în ultimele săptămâni. Producătorii auto europeni se confruntă cu o presiune crescută din 2024, când vor intra în vigoare noile obiective de reducere a emisiilor.

Peugeot, gigantul auto francez, a captat atenţia publicului. Constructorul a invitat vizitatorii, inclusiv pe preşedintele Emmanuel Macron, să examineze îndeaproape volanul său Hypersquare.

Peugeot a anunțat că volanul dreptunghiular, asemănător unui controler de jocuri video, va intra în producție din 2026. Compania speră că designul inovator va atrage tinerii.

Producătorul chinez BYD a dezvăluit modelul său electric Yangwang U8 în Franţa. SUV-ul hibrid plug-in de la BYD poate funcționa sub apă până la 30 de minute, parca lateral și face o rotire completă pe loc, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNBC.

Modelul Yangwang U8, echipat cu patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, poate realiza manevre impresionante.

BYD a declarat că abilitatea vehiculului de a pluti „nu este doar un gadget”, subliniind că această funcție ar putea salva vieți în caz de inundații sau accidente pe apă. Pe acoperișul vehiculului se află o dronă încorporată, care poate fi lansată pentru a oferi șoferului o vedere clară asupra drumului.

Modelul Yangwang U8 a fost prezentat pentru prima dată anul trecut în Guangzhou și este vândut în prezent doar în China.

Urmărește-ne pe Google News