În primele nouă luni ale anului trecut, 825 de copii au murit înainte de a împlini un an, arată organizaţia Salvaţi Copiii, într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, 369 dintre aceștiaveniseră pe lume în mediul urban și 454 din mediul rural.

Anual, România pierde aproximativ 1.200 de copii până într-un an, de cele mai multe ori pentru că maternitățile și secțiile de terapie neonatală sunt dotate cu aparatură veche, depășită în performanță și insuficientă, transmite organizaţia.

Potrivit Salvaţi Copiii, 21 de unități medicale din 13 județe au nevoie de 130 de echipamente și aparatură medicală, în valoare totală de aproape 1.500.000 de euro.

În acest context, organizația Salvați Copiii România a lansat campania „Prima aniversare”, pentru ca viețile copiilor născuți prematur să nu fie pierdute din cauza lipsei de aparatură medicală performantă. Cei care vor să se alăture campaniei pot trimite un SMS la 8844, cod SALVEZ, cu o donație lunară de 2 euro.

„Datele de mai sus sunt cu adevărat tragice și de-aici a pornit și ideea campaniei. Cum să facem ca oamenii să le conștientizeze în cel mai emoționant mod cu putință, cum putem trezi o empatie puternică, instantanee?”, declară Eugen Suman, director de creație MAINSTAGE | THE AGENCY.

„Povestea pe care am ilustrat-o prin tortul cu lumânarea care rămâne nesuflată e una pe care, ca părinte, ca om, nu vrei să o mai trăiască nimeni. Și-atunci când știi că implicarea ta poate salva nenumărate vieți micuțe nu mai stai pe gânduri”, a adăugat acesta.

De asemenea, organizaţia aminteşte datele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică și care arată că numărul născuţilor vii şi natalitatea au scăzut, de la 147.388 de născuţi vii în primele 9 luni din 2019 la 131.967 de născuţi vii în aceeași perioadă a anului 2020.

Salvaţi Copiii mai anunţă că „în prima parte a anului 2021 va fi intensificată dotarea a 20 de unităţi medicale cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro”.

Urmărește-ne pe Google News