La câteva ore după începerea intervenției s-a înregistrat o nouă replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, „fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite”, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului.
A fost chemat un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, în timp ce echipa mixtă de salvare a continuat operațiunile prin săparea unui tunel de acces către tânăr.
Cu eforturi susținute și peste 20 de ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant și predat echipei medicale.
Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Turcia.
Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat două misiuni de căutare în două locuri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.
Echipa se deplasează la o nouă clădire de 8 etaje, prăbușită total, în căutare de supraviețuitori. În acest sit sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin.
IGSU reaminteșre că în Turcia se află două echipe de sprijin din România (echipe de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipe canine), în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD.
Salvatorii depun în continuare eforturi pentru a-i scoate pe oamenii prinși sub ruine după cutremurele de magnitudine peste 7 care au avut loc la începutul săptămânii în Turcia și în Siria vecină. Experții avertizează că sunt din ce în ce mai puține șanse ca printre dărămâturi să fie găsiți oameni în viață.
Bilanțul morților a depășit 15.000 în cele două țări, iar numărul răniților este de ordinul zecilor de mii.