Iată cum s-a văzut Revelionul 2019 în lume (Fotografii: EPA, Northfoto)
Times Square, New York
Petrecerea organizată în Times Square în noaptea dintre ani a avut drept temă libertatea presei. Motivul care stă în spatele acestei decizii îl reprezintă toate atacurile care au avut loc asupra jurnaliștilor în anul ce tocmai s-a încheiat.
Moscova
Paris
Berlin
Madrid
Dubai
În Dubai, trecerea în anul 2019 a fost marcată cu un grandios spectacol de artificii pe Burj Khalifa.
China
Anul nou a început în linişte în China, unde principalele festivităţi vor avea loc de Anul Nou chinezesc, care începe pe 5 februarie potrivit calendarului lunar, notează dpa.
Petrecerile de Anul Nou sunt în general de mai mică amploare în China comparativ cu alte părţi ale lunii. Excepţia o constituie regiunea administrativă specială Hong Kong, unde artificii strălucitoare au aprins portul.
Hong Kong
La ora 18:00, ora României, au sărbătorit intrarea în noul an și oamenii din Honk Kong. O oră mai târziu, au trecut în anul 2019 și thailandezii.
Thailanda
Malysia
Singapore
Coreea de Nord a intrat în noul an la ora 17:00, ora României. Iată cum s-au văzut focurile de artificii de la Phenian.
Focuri de artificii spectaculoase în Sydney
Samoa, primul stat care a intrat în anul 2019
Localnicii și turiștii care au venit în capitala statului Samoa, Apia, ca să fie primii ce marchează trecerea în noul an au asistat la un impresionant foc de artificii, ce a avut loc în jurul orei 12.00, ora României.
La aceeași oră a intrat în noul an și Kiribati.
În noul an a intrat, la ora 13.00, ora României, și Noua Zeelandă, la Auckland având loc un spectaculos foc de artificii, de pe Sky Tower, care a durat aproximativ cinci minute.
Odată cu Auckland au sărbătorit trecerea în noul an și oamenii din Suva, Fiji.
Oamenii din Samoa au posibilitatea de a celebra Revelionul de două ori. După ce ciocnesc o cupă de şampanie la miezul nopţii în ţara lor, pot lua avionul spre Samoa de Est, aflată la o distanţă de 164 de kilometri, unde sărbătoresc a doua oară intrarea în noul an.
Autorităţile de la Apia au decis în 2011 să treacă din partea de est a liniei internaţionale de schimbare a datei, în partea de vest, devenind astfel prima ţară care primeşte noul an, în timp ce insula vecină Samoa de Est a rămas în partea de est a liniei internaţionale de schimbare a datei şi este ultimul teritoriu care intră în noul an
Ultimele locuri de pe Pământ care vor trece în noul an sunt insulele americane Baker şi Howland, care nu sunt locuite.
Ultima insulă locuită care va trece în anul 2018 va fi Samoa Americană, pe 1 ianuarie, la 13.00, ora României.
Citește și: