Cătălin Păduraru, renumit critic de vinuri ne-a spus, pe scurt istoria acestei șampanii: „Pol Roger este o șampanie care nu se găsește oriunde, este o șampanie elitistă. Când a venit Winston Churchill la putere, în Marea Britanie, au aflat că era mare amator al acestui titlu. Își comanda cantități imense dintr-un lot relativ restrâns. În onoarea lui Winston Churchill, cei de la Pol Roger i-au făcut o etichetă și un cuvée, care-i poartă numele și astăzi. O dată cu moartea sa, această etichetă are o margine neagră, care este păstrată până în ziua de astăzi„, spune Cătălin Păduraru.

Această șampanie poate fi cumpărată în cadrul târgului care se desfășoară până mâine la Palatul Parlamentului. Prețul ei este de aproximativ 1.000 de lei.

La Wine and Street Food Festival găsiți și multe food-truckuri cu mâncare cu specific japonez, indian, mexican și din alte țări ale lumii.

Prețul unui bilet de acces este de 15 lei pentru zona Street Food, iar pentru zona de Vinuri prețul este de 20 lei.

CITEȘTE ȘI:

Imagine tristă în România, în Anul Centenar. Casa în care s-a născut și a copilărit marele sculptor Constantin Brâncuși s-a prăbușit! De ce nu a putut statul face nimic

 

 

Urmărește-ne pe Google News