Următorul termen este 19 iunie, dată la care ASF va trebui să vină cu dovezile cerute de instanță.

„Din actele depuse acum la dosar nu rezultă că sancțiunea ar fi fost hotărâtă de Consiliul ASF, decizia fiind semnată de un prim vicepreședinte, un vicepreședinte și o altă persoană care a întocmit actul, ceea ce nu înseamnă Consiliul ASF, care are 9 membri și are nevoie de cvorum pentru a emite decizii. Din probele aflate la dosar nu rezultă că ar fi existat un control anterior sanctiunii, ci doar unul ulterior sancțiunii. De asemenea, pe baza probelor, la acest moment, nu există dovezi privind existența unui control anterior sancțiunii. Noi am cerut să se lămurească dacă a existat un control și dacă da, de care, de când, până când, cu ce scop, cu ce obiect și cand a fost finalizat„, a declarat marti Cosmin Vasile, managing partner la Zamfirescu Racoți & Partners, avocatul Ralucăi Tintoiu, citat de Hotnews.ro.

În urmă cu mai bine de un an, în aprilie 2017, ASF a dat o amendă de 750.000 de lei NN Pensii, iar Raluca Țintoiu, pe atunci director general al NN Pensii, a rămas fără autorizație. Țintoiu a mai primit și o amendă de 100.000 de lei.

Toate aceste sancțiuni s-au aplicat atât firmei cât și conducerii acesteia, după ce Liviu dragnea a cerut ASF să acționeze foarte dur, în scandalul naționalizării pilonului II de pensii, scandal care se continuă și în ziua de astăzi.

Pe atunci, NN Pensii nu a atacat decizia arbitrului din asigurări, în schimb, Raluca Țintoiu a apelat la justiție pentru a anula decizia ASF. Din cauza acelei decizi, din urmă cu un an, aceasta nu se mai poate angaja pe nici o poziție de vârf din domeniul financiar pentru o perioadă de 10 ani în nici un stat membru UE.


Citește și:
Bătrânii vor fi îngrijiți la domiciliu de asistenți sociali. Beneficiari vor fi peste 300.000 de vârstnici dependenți

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News