Cu puțin înainte de Paștele catolic, familia s-a mărit cu doi miei. Unul dintre ei a fost salvat de la un abator din Roma, în timpul protestului pașnic la care Massimo și alți activiști au cerut eliberarea unui animal, ca gest de bunăvoință. Celălalt a fost adus la adăpost după ce Manni a convins un fermier să renunțe la el, scăpându-l astfel de cuțitul măcelarului.
Pasionat de animale, a devenit activist
Massimo a avut întotdeauna o pasiune pentru animale. Când era tânăr, a lucrat într-un pet shop, iar ca adult, a construit o mică fermă, la țară. A crescut miei, dar, la scurt timp după ce a vândut primul lot, s-a întâmplat ceva care l-a făcut să-și reconsidere întreaga carieră.
De îndată ce mieii au fost duși la abator, mamele lor au început să „plângă”, în semn de protest. Sunetele făcute de animale l-au bântuit zile întregi. În cele din urmă, s-a dus la abator și a răcumpărat mieii, la un preț de două ori mai mare decât cel cu care îi vânduse.
De când a devenit activist pentru drepturile animalelor, Massimo participă în mod regulat la proteste în afara abatoarelor. El spune că vede adesea „camioane cu trei etaje pline de nou-născuți plângând după mame”.
„Puteți auzi strigătele mieilor cu câțiva kilometri înainte de a ajunge. Este sfâșietor”, spune el.
Tradiția de a mânca miel de Paște este veche de secole în Italia. Peste două milioane de miei sunt sacrificați anual pentru hrană, potrivit statisticilor.
Tradiția ar putea fi însă pe sfârșite. Măcelarii din Roma spun că păstorii sunt pe cale de dispariție, carnea fiind mai puțină și mai scumpă. Iar cu restaurantele închise în toată Italia, cererea de carne de miel este și mai scăzută, mai arată sursa citată.