Cuprins:
Într-o scrisoare deschisă adresată lui Mircea Corbu, edilul din orașul-stațiune Bușteni, județul Prahova, fosta gimnastă a detaliat motivele care au dus la luarea acestei decizii. Sandra Izbașa a precizat, printre altele, că nu vrea să-i mai fie asociată imaginea cu tot felul de campanii electorale.
„În spațiul public au apărut declarații și materiale de presă mincinoase care declarau faptul că am dobândit sau că urmează să dobândesc, prin prisma calității de cetățean de onoare, un teren cu suprafața de 500 mp pe raza localității, informație total neadevărată”, a explicat Sandra.
„Asocierea imaginii cu numeroase campanii electorale nu mă reprezintă”
Asocierea imaginii mele cu numeroase campanii electorale nu mă reprezintă, întrucât nu am și nu am avut niciodată niciun fel de apartenență sau implicare politică, indiferent de culoarea ei.
Sandra Izbașa:
„Fotografiile publicate în spațiul public au fost făcute sub pretextul arhivelor personale, ulterior descoperind postarea lor în mediile online cu descrieri care sugerau susținerea mea politică față de unele persoane care urmau să candideze pentru diferite funcții publice, fără acordul meu prealabil, fapt ce mă dezonorează”, mai spune fosta mare sportivă.
„Nu am primit niciun favor politic”
Ea spune că timp de 7 ani a servit promovării imaginii turistice a orașului Bușteni prin cesionarea pro bono a imaginii în scopul folosirii ei în mediul outdoor, prin afișarea fotografiilor pe bannerele din centrul orașului: „Această imagine fiind asociată în mod greșit cu unele favoruri politice de care aș fi beneficiat, un alt lucru total neadevărat”.
„Din respect pentru cetățenii orașului Bușteni, plătitori de taxe și impozite, nu doresc asocierea titlului primit în anul 2014 cu propria-mi persoană întrucât simbolistica lui nu a adus, nu aduce în prezent și nici nu va aduce în viitor niciun serviciu nici mie, nici comunității sau orașului”, mai spune Sandra Izbașa.
Ea a mai afirmat că „unul dintre puținele «beneficii» de care mă puteam «bucura» în acești 7 ani era reprezentat de transportul public gratuit între localitățile Bușteni și Azuga, «gest» pe care prefer să îl «donez» persoanelor care au nevoie cu adevărat de acest lucru”.
„Mă voi întoarce pentru frumuseților locului, în calitate de cetățean obișnuit”
„Aleg să iau această decizie din respect față de istoria localității Bușteni și de cetățenii de bună-credință care au nevoie de un alt tip de promovare și dezvoltare a localității și comunității lor (…), dar și pentru a renunța la orice asociere de tip politic care a existat sau care va mai putea exista și care nu îmi face cinste. Promit că mă voi întoarce în Bușteni ori de câte ori voi simți nevoia să mă bucur de frumusețile locului, în calitate de cetățean obișnuit, nu în calitate de cetățean de onoare, fiindcă «onoarea» simt că mi-o dobândesc acum, prin această decizie”, a conchis Izbașa.
CV-ul Sandrei Izbașa
- aur la sărituri și bronz cu echipa (JO 2012)
- aur la sol și bronz cu echipa (JO 2008)
- o medalie de argint și două medalii de bronz, la Mondiale
- 5 medalii de aur, 4 medalii de argint și un bronz, la Europene
Simona Halep, Alina Dumitru, Lucian Bute sau Adrian Mutu sunt printre sportivii declarați de-a lungul timpului cetățeni de onoare ai Bușteniului.