În 2024, sania lui Moș Crăciun ar fi trebuit instalată la Londra, dar capitala Olteniei a avut, în cele din urmă, câștig de cauză. Urmează să facă ture deasupra Pieței Mihai Viteazul și se anunță a fi marea atracție a Târgului de Crăciun din Bănie.

„Am insistat foarte mult și am reușit să o aducem la noi. Sunt două altfel de sănii în Europa, una este la Craiova, cealaltă va fi instalată în Germania”, susțin oficialii Primăriei Craiova.

Anul acesta va fi ceva unicat, vom avea din nou cel mai frumos Târg de Crăciun din țară și sperăm să fim și pe primul loc în Europa, după ce în 2023 ne-am clasat pe locul doi în topul Târgurilor de Crăciun din Europa, întocmit de site-ul European Best Destinations”, au adăugat ei.

Sania lui Moș Crăciun a fost montată și se află în probe

Totul va fi amenajat în zona centrală a capitalei Olteniei. Sania lui Moș Crăciun a fost, deja, montată și, în zilele următoare, se va afla în probe.

„Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România”, a anunțat Lia Olgula Vasilescu, edilul municipiului Craiova.

Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis în perioada 15 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025, iar autoritățile locale au ales patru teme:

  • Tărâmul fermecat al Frumoasei și Bestiei, unde magia poveștilor prinde viață;
  • Satul lui Moș Crăciun, plin de veselie;
  • Crăciunul românesc tradițional;
  • Crăciunul Galactic, un univers futurist cu decorurile inspirate din Star Wars.

Urmărește-ne pe Google News