Angajații purtători ai stafilococului auriu sunt asistente medicale şi infirmiere, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Bogdan Toader. “Aceste şapte asistente şi infirmiere descoperite cu stafilococul auriu vor sta acasă. Toată lumea îl are în corp, la unii este activ, la alţii nu. În spital nu au fost găsite probleme. A fost tot spitalul verificat, s-au luat probe de la pat, noptiere, dotări medicale, pereţi. Nu a fost descoperit nimic”, a declarat Toader.
Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, a declarat că sunt încă în lucru analizele pe probele prelevate din spital. El a adăugat că angajaţilor care au fost depistaţi ca fiind purtători ai stafilococului li s-a recomandat să facă tratament topic local, iar celorlalți angajați ai unităţii medicale li s-au amintit regulile de igienă, care includ spălarea temeinică pe mâini şi purtarea echipamentului de protecţie.
Mai multe mămici care au născut la materniatatea din Ploieşti au reclamat în presă că, la câteva luni de la externare, bebeluşii lor au avut probleme care ar putea fi cauzate de stafilococul auriu, însă oficialii din domeniul sănătăţii publice susţin că oficial nu au existat plângeri în acest sens.
Scandalul cadrelor medicale purtătoare de stafilococ auriu a izbucnit după ce zeci de bebeluși născuți la Maternitatea Giulești au fost duși de părinții lor la spitale din București prezentând infecții cu stafilococ auriu. Ministerul Sănătății a dispus ca internările în Materitatea Giulești să fie sistate, după ce 45 de bebeluși născuți în spital s-au infectat cu stafilococ auriu, dar zilele trecute unitatea medicală a fost redeschisă.