Suspecții sunt toți rezidenți evrei din Haifa și din nordul țării și includ un soldat care a dezertat din armată și doi minori.

Suspecții sunt acuzați că au fotografiat și au colectat informații despre bazele și instalațiile IDF, inclusiv cartierul general al armatei Kirya din Tel Aviv, bazele aeriene Nevatim și Ramat David și amplasamentele bateriilor Iron Dome.

Baza Nevatim a fost ținta a două atacuri cu rachete iraniene în acest an, iar Ramat David a fost ținta grupului terorist șiit libanez Hezbollah.

De asemenea, suspecții sunt acuzați că au primit de la intermediarii lor hărți ale bazelor strategice, inclusiv ale bazei Golani, care a fost lovită de un atac mortal cu dronă la începutul acestei luni.

Potrivit procurorilor, anchetatorii din cadrul poliției și ai agenției de securitate internă Shin Bet au descoperit că suspecții au îndeplinit o serie de sarcini diferite în numele agențiilor de informații iraniene și că au fost în contact cu agenți iranieni.

În schimbul acțiunilor lor, suspecții au primit sute de mii de dolari, dintre care o parte în criptomonedă, au declarat anchetatorii.

Potrivit procurorilor, unii dintre suspecți spionau pentru Iran de doi ani și toți desfășurau activități de spionaj de la începutul războiului, care a fost declanșat de pogromul săvârșit de gruparea teroristă palestiniană Hamas la 7 octombrie 2023 în sudul Israelului.

Urmărește-ne pe Google News