Cinci medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz şi primul loc mondial pe echipe. Acesta este bilanţul reuşitelor celor şapte liceeni din Bucureşti, Târgu Jiu, Piteşti şi Piatra Neamţ, care au făcut cinste României la Olimpiada Internaţională de Chimie “D. Mendeleev”, care a avut loc săptămâna trecută la Moscova. Medaliaţii cu aur sunt Andreea Maria Filip şi Andrei Iliescu (Liceul Internaţional de Informatică), Ştefan Bogdan Ivan (Colegiul de Informatică Tudor Vianu), toţi din Bucureşti, Dumitru Călugăru (Colegiul Tudor Vladimirescu), Târgu Jiu, şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (Colegiul Brătianu), Piteşti.
Vlad-Mihai Mandric (Colegiul Sfântul Sava), din Bucureşti, a obţinut medalia de argint, iar Gabriel Dragoş Negreanu (Colegiul Petru Rareş, din Piatra Neamţ), medalia de bronz. Tot săptămâna trecută, membrii Echipei Naţionale a României au obţinut distincţii şi la Olimpiada Asiatică de Fizică, din Singapore.
Argint şi la fizică
Trei dintre cei cinci componenţi ai echipei au obţinut medalii de argint, iar doi – menţiuni. În plus, unul dintre medaliaţii cu argint a primit, de asemenea, premiul special pentru cel mai creativ experiment.

El e cel mai tare la filosofie


Un elev al Colegiului Naţional Silvania din Zalău a reuşit să câştige medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Filosofie, desfăşurată zilele acestea la Vilnius, Lituania. Rezultatele competiţiei, la care Cristian, elev în clasa a XI-a C la colegiu, s-a calificat după ce a obţinut premiul a II-lea la Olimpiada Naţională de Filosofie, au fost anunţate în cursul zilei de ieri.

Urmărește-ne pe Google News